">

Személyre szabott ásványékszer
Imádjuk a vagány, belevaló anyukákat! Mondtuk már? Naná, sokszor! Legnagyobb elismerés szerintünk azokat illeti, akik ahelyett, hogy nyavalyognának otthon, hogy unatkoznak, vagy épp hogy nem unatkoznak, mert a gyerek, gyerekek annyira lekötik őket, fejükbe veszik, hogy valamire vállalkozni fognak. Ez már nálunk szinte hagyomány, hogy időről időre figyelmetekbe ajánlunk egy-egy szupermami kalandjait, amelyekbe a csemeték születése után vágott. Most két kisfiú boldog anyukáját, Holczer-Kancsár Edinát, a Dina Charm Minerals ékszerek tervezőjét szeretnénk nektek bemutatni, akit egy fantasztikus tevékenység kapcsán ismertünk meg, ő ugyanis ásványokból szebbnél szebb személyre szabott ékszereket készít.

dina-minerals-2

Hogy kezdődött a kalandod az ásványokkal?

Életem során többször is felbukkantak az ásványok, kaptam és vettem is kristály ékszereket, de az igazi szerelem néhány évvel ezelőtt kezdődött. Szeretek saját készítésű ajándékokat adni a szeretteimnek, ezért gyakori vendég voltam a kreatív boltokban. A munkahelyemhez közel volt egy gyöngyös bolt, ahol ásványokat is árultak és amikor arra tévedtem egy rossz időszakomban, csillapíthatatlan vágyat éreztem egy önmagában nem túl szép ásvány karkötő megvételére. Nyitott voltam és vagyok az ezoterikus dolgokra, így hamar utánanéztem, hogy mit is vásároltam. Mint kiderült, okkal választottam az adott ásványt és később éreztem is a jótékony hatását. Ezt követően egyre gyakoribb vendég voltam az említett boltban és elkezdtem olvasni az ásványok hatásairól, majd ajándékba is egyre többször készítettem karkötőket. Közben eltelt néhány év, megszületett az első kisfiam is, és az idő múlásával egyre inkább éreztem, hogy jó lenne valami kreatív dolgot csinálni, ami egy kicsit kiemel a napi rutinból. Ekkor jött a gondolat, hogy készíthetnék ásvány karkötőket, így hát belevágtam.

dina-minerals-5

Korábban is érdekeltek ezek a dolgok? Már hogy a kövek energiája segít bizonyos problémák leküzdésében?

Más megfoghatatlan dologban is hiszek, de az ásványok erejében mindig is hittem. Ezek a kövek bizonyos rezgéseket közvetítenek, ami hat a viselőjükre. Ezt még egy laikus is könnyebben elfogadja, hiszen a köveket a földből bányásszák, így számukra sem annyira ezoterikus elképzelés, hogy az ásványok energiahordozók.

Ha kapsz egy kérést, hogy állsz neki a munkának? Hogy szabod személyre a karkötőket?

Az esetek többségében konkrét problémákkal találnak rám. Meg szoktam kérdezni, hogy van-e kedvenc színük, vagy olyan amit jobb kerülni (vannak problémák amire több ásvány is jó, így lehet szín szerint is variálni). Ezek után megkezdem a kutató munkát és javaslatokat teszek, hogy milyen összeállításra gondolok. Rengeteg ásvány hatását ismerem már, de szerencsére van néhány jó könyvem is a témában, így még az extrémebb kérésekkel is boldogulni szoktam. A végeredmény így színben és hatásában is teljesen személyreszabott lesz.

dina-minerals-1

Van-e olyan kő, amely favorit, és mindig vagy szinte mindig használod?

Talán a hegyikristály, melynek repesztett változatát egyszerűen imádja mindenki. Valóban nagyon szép, hiszen csillog és a fehéres szín is mindenhez passzol, de igazán azért szeretem, mert a hegyikristály felerősíti a mellette található ásványok hatását és az egyik leghatékonyabb gyógyító is.

Amikor dolgozol velük, neked segítenek a kövek? Érzed az energiájukat?

Munka közben én az adott emberre vagyok hangolódva akinek készül az ékszer, vagyis teljesen kizárom a hatásukat, de előfordul, hogy érzem, hogy egy ásvány épp hideg. Az mindig azt jelzi, hogy nincs rá szükség… Ebben az esetben nekem nem lenne jó választás.

dina-minerals-3

Nagyon kedves dolog, hogy egy kis leiratot is készítesz a karkötőkhöz. 

Az egész vállalkozásom nagyon emberközpontú, a rendelések kapcsán rengeteg üzenetet váltok  a megrendelőkkel, sokan kiöntik nekem a szívüket, feltárják előttem az életük nehézségeit (hiszen azokra keresek kristályokat), valahogy úgy érzem, hogy a kiskártyákkal együtt kerek az egész. Ha pedig ajándékba veszi valaki, így legalább a megajándékozott is látja, hogy pontosan mit kapott.

Mi volt a legjobb visszajelzés, amit kaptál?

Szinte minden visszajelzés rendkívül pozitív, ami hihetetlenül jól esik, nem is tudnék egyet kiemelni. Azt látom, hogy a vásárlóim imádják az ásványokat és ezáltal az ékszereimet is. Talán ezért is szeretem ennyire ezt a munkát!

dina-minerals-7

Mi a leggyakoribb kérés, hogy miben segítsen az ékszer?

A leggyakoribb kérések között szerepel, hogy hasson önbizalomra, hangulatváltozásokra, lelki egyensúlyra, magányra, vagy épp stresszre.

Van-e kedvenced, azok közül, amit eddig készítettél?

Mindig több kedvencem van, most épp nagyon szeretem a makramés karkötőket. Mivel kiváló minőségű kövekkel dolgozom, véleményem szerint mindegyik ékszer több, mint egy bizsu; így valóban nagyon szerethetőek függetlenül attól, hogy épp milyen ásványból és milyen technikával készültek.

Egy csodálatos karkötőt nemsokára játékunkon ti is megnyerhettek, Edinát pedig a Dina Charm Minerals Facebook-oldalán találjátok meg, ha ti is szeretnétek valakit megajándékozni egy személyre szabott ásványékszerrel!

dina-minerals-6