">

Indul a FeMini Box
Tudjátok jól, hogy mennyire imádjuk azokat az anyukákat, akik anyaként vágnak bele valami új, izgalmas dologba, és ráadásul nem állnak meg, nem riadnak vissza semmitől, hanem folyamatosan keresik az új lehetőségeket. Most ismét két anyukát mutathatunk be nektek, akik már külön-külön is vállalkoztak, és most valami közöset is megálmodtak. Ismerjétek meg Örsi-Korényi Szilvit és Pál Pirit! No meg a FeMini Boxot, amelyről gyakran fogtok még nálunk is olvasni.

piri es szilvi 

Hogyan jött az ötlet?

Elhatároztuk, hogy saját két gyerektextil vállalkozásunk (Mirifay Design és ByPippa) mellett, elindítunk közösen Magyarország első női, tematikus meglepetésdoboz szolgáltatását, amellyel a hazai dizájnerek számára megjelenési lehetőséget nyújtunk, hogy be tudjanak mutatkozni a nagy közönség felé és nevük és termékeik minél több magyar családhoz eljusson.

Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy milyen korlátozottak a lehetőségek, főleg akkor, amikor még szerény a tervező büdzséje és még egy egyszerű webshop elkészítése is nagy terhet jelent. Így sok kiváló hazai tervezőt nem ismerhetünk meg, ami nagy veszteség, mert hiszünk abban, hogy a tömegcikkekkel szemben sokan igénylik a tehetséges alkotók által tervezett és kivitelezett igényes termékek jelenlétét otthonaikban.

feminibox

Anyukaként vágtok bele vállalkozásba, mivel foglalkoztok, hogy fér bele ez gyerek(ek) mellett az időtökbe?

Piri építészmérnöknek tanult, én (Szilvi) pedig közgazdász vagyok, marketing szakiránnyal és a médiában dolgozom 10 éve. Mind a ketten éppen otthon babázunk. Kettőnknek összesen 3 gyereke van, illetve a 4. hamarosan születik meg. Így időt kaptunk, kreatívkodni, hiszen valljuk be, ha egy irodában ülnénk napi 8-9 órákat, nem lenne energiánk saját vállalkozásainkat építgetni.

A gyerkőcök, a háztartás, a két vállalkozásunk, a Mirifay Design és a Bypippa, és férjeink mellett rendkívül kevés időnk marad egyéb elfoglaltságra, de valahogyan mégis működik, mert szeretjük és örömet lelünk benne. Ha a picik alszanak, akkor elő a laptop és gőzerővel megy a munka. Mi el sem tudjuk képzelni, hogy ne ezt csináljuk. Természetesen nagyon nehéz megtalálni a család és karrier között az egyensúlyt, de nagyon törekszünk rá és családunk 100%-osan mögöttünk áll.

Miért is van szükség a FeMini Box-ra és miben segíti a hazai alkotókat?

A vásárlók sokszor csak nézegetik a szebbnél szebb kézműves termékeket, de mivel ezek jóval többe kerülnek a bolti tömegáruknál, így általában nem tehetik meg, hogy megvegyék. Pedig nagyon sokan szeretnének egyedit, valami különlegeset.

Nagyon kevesünknek van boltja, illetve megkockáztatom, hogy ez jóval az 1% alatt van, így az “élőben” való megnézés lehetőségének a hiánya is visszaveti a nézelődőket a vásárlásban. Hiszen mindannyian tudjuk jól, hogy élőben megfogni, megtapintani a terméket, óriási hatással lehet a vevőre.

feminibox2

Vannak ugyan itt-ott kézműves piacok és vásárok, de nem mindenkinek adatik meg, hogy elmenjen rá, akár alkotóról, akár a vásárlóról legyen szó. Még jobban szűkül a kör.

Ezt a helyzetet mi is tapasztaljuk, tervezőként nincs elég fórum nekünk.

Ezért találtuk ki a meglepetésdobozunkat, ami “házhoz visz” minket, így a vásárlók kapnak egy kis szeletet belőlünk, mi pedig egy új lehetőséget arra, hogy szélesebb körben is megmutassuk magunkat!

“Hello, ez vagyok én! Nézd meg, fogd meg, őrizd meg, használd, hisz szeretettel készítettem! Remélem, tetszik, amit látsz! Ha van kedved, gyere, és nézd meg a többi termékemet is!”

FeMini Box

A FeMini Box kéthavonta fog megjelenni női témákra lebontva és a következőket fogja tartalmazni:

  • 4-5 hazai tervező termékét
  • egy mellékelt katalógust, melyben egy személyesebb interjú keretein belül bemutatjuk a tervezőket és munkáikat
  • kuponokat egyéb hazai alkotók, tervezők, designerektől

Bízunk abban, hogy a FeMini Box által egyre többen felfigyelnek majd az alkotókra, hiszen nagy értéket képviselnek, és aki teheti a világmárkákon kívül az ő támogatásukat is magukénak fogják érezni.

Ha pedig valaki szeretne csatlakozni tervezőként a FeMini Boxhoz, ITT találhat információkat a jelentkezés módjáról.