">

Karóra, mely szinte ékszer
Van egy tárgy, amely hozzátartozik a mindennapjainkhoz. Van egy tárgy, amely az idővel párhuzamosan folyamatosan változik. Ma már ez egy igazi divatékszer és szinte el se tudjuk képzelni, hogy volt olyan időszak, amikor nem létezett. Legalábbis ebben a formában még nem.

Nem kell találgatni, máris eláruljuk, hogy a karórákról van szó. Óra, mint olyan, már sokkal régebben létezett, hiszen az első időmérő eszközt, már a XIII. században feltalálták, és aztán egyre pontosabb szerkezeteket sikerült gyártani, így az 1800-as években már kevesebb tévedéssel lehetett megnézni, mennyi az idő. Az akkori órák finom műszerek voltak, vékony üveggel, általában különleges fedőlappal. Ezeket még a zsebben, láncon dukált hordani, a csuklóján senki sem hordott órát, hiszen ott sokkal több sérülésnek lettek volna kitéve. 1904-ben készült el az első karóra, és sajátságos módon a repüléssel volt összefüggésben, mert a pilótáknak volt szüksége az idő mérésére, nem tudtak volna a repülés során a zsebórájukkal bajlódni, úgyhogy számukra készültek el az első csuklón viselhető időmérők. A következő években sorban álltak át erre a gyártásra a világ óragyártói. A karóra eleinte luxuscikk volt, de az első világháború idején elterjedtek az olcsóbb karórák is, és egyre többen ellenőrizték az időt folyamatosan a karjukon.

Thomas Sabo karóra

Ugorjunk egy nagyot az időben. Ma már az időt legtöbben az okostelefonunkon ellenőrizzünk, a karóra mégsem megy ki sosem a divatból. Miért is menne? Az egyik legkarakteresebb öltözékkiegészítő, amely nagyon sokat elárul viselőjéről. A nagyon drága márkás órák mellett a legtöbb divatmárka is rendszeresen tart kollekciójában stílusos, elegáns darabokat, amelyekből kedvünkre tudunk válogatni.

Ma már elsősorban azért hordjuk az órát, mert szép. Mert elegáns. Nézzünk néhány kedvencet az idei trendekből!

A Tommy Hilfiger márka vagány, letisztult designt álmodott meg precíz és elegáns kialakítású óráinak. Nem véletlen, hogy a Tommy Hilfiger órák nagyon szerethetőek és kedveltek a hölgyek körében, fiatalos, sportos, és mégis tökéletesen illeszkedik egy mai, modern hölgy ruhatárához. A kvarc óramű tökéletesen megbízható és pontos, a számlapot pedig az edzett kristályüveg védi az esetleges külső behatásoktól.

Tommy Hilfiger modern karóra

Aki egyszer Thomas Sabo-rajongó lesz, valószínűleg örökre az marad. A márka ékszer kollekciói mellett a Thomas Sabo egyedi órái, női és férfi karórái is lenyűgözőek. A kollekciót mindazok imádni fogják, akik szeretik a minőséget és a különleges designokat, és mindig ügyelnek a megjelenésükre. A legújabb divat trendjei között arany, rozé és acél óraszíjakat is találunk, a számlapok közül pedig talán a csillagos eget és a csillagjegyeket ábrázoló design volt a kedvencünk, de azonkívül is nagyon sok szépséget találtunk.

Swarovski elegáns karóra

Az eleganciát és a csillogást idézi mindenkiben a Swarovski név, amely az ikonikus hattyús ékszerek mellett nagyon sok klassz, káprázatos karórát is kínál az aktuális kollekcióiban. Bőséges választék van, lehet dönteni, hogy ki szeretné a kristályokat inkább az óra szíján, vagy még inkább a számlapon látni, és ott is csak visszafogottan, vagy inkább bőségesen. A rozé, mint divatszín itt is erősen jelen van, de a kék és a fekete rajongói is egészen biztosan tudnak kedvükre választani. A Divatékszerbolt webáruházban kedvedre nézelődhetsz és válogathatsz a Swarovski női karórák kínálatából.

Swarovski női karóra

Nem élünk most könnyű időket, de ha éppen aktuális, hogy az idő mérésére egy új divatékszert válasszunk, akkor ne tétovázzunk!