Kánikula, hőségriadó. Jutott ebből bőven az idei nyáron. És ha minden igaz, még most is tartogat nekünk néhány forró napot az idei nyár vége. Nem is beszélve a közelgő vénasszonyok nyaráról. Mikor is ennénk sok fagylaltot, ha nem ilyenkor? De természetesen nem mindegy, hogy milyet. Szerencsére Budapesttől félórányira Gödöllő szívében úgy lehet hódolni a jeges élvezetnek, hogy közben egészségesek maradunk. A Sissi Fagylalt megnyitotta új üzletét és tudja a titkot, milyen legyen korunk fagylaltja: finom, hűsítő és egészséges. Finom, mert az alapanyagokat, a beszállítókat gondosan válogatják. Hűsítő, mert a fagylaltjuk se nem túl fagyos, se nem gyorsan olvadó. Egészséges, mert a magas gyümölcstartalom mellett figyelnek az allergiásokra is. Tejmentes, szójamentes, vegán, glutén- és laktózmentes fagyikat is kínálnak, a hagyományos igazi fagyik mellett, miközben a diétázó vagy speciális étrendet tartókról sem feledkeznek meg, hiszen paleo fagyik is készülnek a családi vállalkozás konyhájában.
A Sissi Fagylaltbirodalom a színes-különleges látványáról is könnyen felismerhető. A koncepció az volt, hogy a fagylalt színességét, modern világát tartalmazó arculat összességében méltó legyen Sissi királyné nevéhez és korához. A nagy választékú fagylaltpult színorgiája a falakon is visszaköszön az arculat csíkjaiban. Előtérben, központban a fő termék, a fagylalt, háttérben a gondoskodó kiszolgálás, a kényelmes elvonulás lehetősége a kávézó sarokkal, Sissi vigyázó tekintete mellett. „Szívesen dolgoztam együtt a tulajdonosokkal, mert nyitottak voltak minden új ötletre, változtatásra, együtt tudtunk gondolkodni, és ettől lett a Sissi fagyizó olyan mint ők: derűs, tele szeretettel, pozitív energiákkal. Olyan a hely hangulata, ahová jó betérni, jó ott lenni, kóstolni, dolgozni, visszatérni és újabb célokat álmodni.” – mondja Buzogány Ildikó belsőépítész.
Amikor Koncz Andrea húsz évvel ezelőtt a Balaton partján átvett fagyizó falán elkezdett különleges recepteket gyűjteni, a ma létező birodalomról még álmodozni sem mert. 2015-ben két sikeres üzletet tudhat magáénak a városban, amely nem csupán a környékről büszkélkedhet visszatérő vendégekkel.
„A mai napig előfordul, hogy szó szerint megálmodok egy különleges ízt, egy újabb fagylaltot. Másnap elkészítem, a pultba kerül, és ha megkedvelik a vásárlóink, az állandó kínálat része lesz.” – meséli Koncz Andrea.
A Sissi Fagylaltnak sok védjegye van. Aroma- és adalékanyagmentes, igazi alapanyagokból készült fagylaltokat kínálnak. Az „egészséges” fagyikollekció mellett megalkották a tradicionális magyar sütik fagylaltverzióját is. Dobos tortát enne, de nagy a hőség? Kedvence a mákus guba? Egy kis diós Eszterházy esne jobban? Itt megtalálható a fagyipultban is. Amire pedig különösen büszkék, hogy sikerült néhány történelmi személyiség kedvenc desszertjét is felkutatniuk. Mária Terézia, Sissi, Ferenc József kedvenc desszertjéből készült fagylalt is megkóstolható Gödöllőn, a Sissi Fagylalt két üzletében.
Különleges fagyikalandra is csábítják az édesszájúakat. Aki szívesen kipróbálná, hogy a klasszikus sütemények fagyiváltozatából melyiket ismeri fel vakkóstolással, a Sissiben most ezt is megteheti. Rákóczi-túrós, Zserbó, Dobos-torta, Somlói galuska, Mákos guba, Lúdláb és társaik ezúttal egyszerre tesztelhetőek süti és fagyi formájában is. Hozzá pedig érdekes sütitörténeti információkat is kaphatunk a Sissi Fagylalt fő fagylaltboszorkányától, Koncz Andreától.
Tudjuk-e például, hogy a Somlói galuskát az 1950-es években a Gundel étterem főpincére találta ki? Avagy hallottuk-e márá azt, hogy a Dobos-tortát, melyet egy pesti cukrász Dobos C. József alkotott, 1885-ben az első Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatták be a nagyközönségnek. Kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is. További érdekességeket, sőt a fagylaltkészítés néhány titkát is el lehet lesni, és nem utolsósorban egy igazi kánikulai kényeztetésben lehet részünk.
Fagyirajongók figyelem! Irány tehát Gödöllő, kóstolásra, tesztelésre fel!