">

Fél pár zoknik rejtélye

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_feherfekete1Ne is mondjátok, hogy nem tudjátok, miről van szó. Úgysem hisszük el. Hiszen mindannyian jól ismerjük a mosógépeknek azt a rejtett kisördögét, amely valami megátalkodott módon tüntet el bizonyos ruhadarabokat. És mivel is boldogul a legkönnyebben? Hát minden bizonnyal a zoknikkal. Nincs a földön valószínűleg még más olyan tárgy, amely hasonlóan rejtélyes módon tudna elkavarodni a fürdőszoba Bermuda-háromszögében. Jó, jó, ha használnánk textilzsebkendőt, akkor bizonyára azzal is előfordulna hasonló eset, de mivel az többnyire már nincs a családban, ezért a legapróbb ruhadarabok okozzák a legnagyobb fejtörést nekünk.

Persze aztán az is előfordul, hogy megrekedt a zokni egy nadrágszárban, valami megmagyarázhatatlan módon becsúszott az ágy alá, benne felejtődött a tornazsákban, satöbbi, satöbbi, satöbbi… :-) Meg olyat is láttunk már, hogy a mosógépszerelő mutatta fel diadalmasan a kis átkozottat, amely éppen eldugaszolni készült a mi nélkülözhetetlen masinánkat. Szóval legtöbbször nem végleg kell búcsút vennünk a páratlan zokniktól, csak egy ideig nélkülözik a társat, amíg az valahol vakációzik egy kicsit. Addig persze nem árt arra a meglévőre is vigyázni, ami nem veszett el, nehogy mire meglesz a másik, lába kéljen az egyiknek… Remek megoldás: készítsünk párkereső zoknitáblát!

Kell hozzá:hozzavalok

  • parafatábla (vagy lap)
  • facsipeszek
  • ragasztó
  • akrilfesték
  • ecset
  • színes zoknifotók
  • damil
  • olló

Így készül:

A parafatábla alsó részén elhelyezzük a facsipeszeket. Ezeket használhatjuk natúr állapotban is, de még vidámabb lesz, ha akrilfestékkel különböző színűre pingáljuk őket. Az ecsetet ne is tegyük el: fessünk egy címsort felülre, lehet bármilyen szellemesség, amely a témáról eszünkbe jut, mi ezt írtuk rá: Párkereső. Ha van betűsablonunk, vagy nagyon ügyesen tudunk színes papírból betűket kivágni, készülhet a felirat abból is, ha úgy érezzük, hogy ez nem fog menni, akkor maradhat a festés, vagy filctollazás. Bármelyik reklámújságból is kivághatunk, vagy nyomtathatunk is színes zoknifotókat, ebből ragaszthatunk további dekorációt is a parafánkra. A felső részébe damilt fűzünk, de ha van kéznél akár mágnest is ragaszthatunk rá. A lényeg, hogy legyen egy táblánk, amelyet akár a mosógép oldalára, akár a fürdőszoba ajtajára felszerelhetünk, és amelyiken a csipeszeken megpihenhetnek a szólóban kóválygó zoknik addig, amíg előkerül a párjuk.

parkereso

És mi legyen azokkal, amelyeknek sosem kerül elő a párja? Hát… legközelebb akkor majd erre is keresünk valami jópofa hasznosítási ötletet. De addig is sok sikert a párkereső zokniknak!

Puszi: Gabi és Réka