">

Kedves könyvjelzők

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabi reka csikosOlvasni jó, olvasni élmény. Nyári napokon, fa tövébe kucorodva, strandon, napozás közben is, de ilyenkor ősszel és télen, hosszabbodó téli estéken még inkább vágyunk arra, hogy egy jó könyvvel a kezünkben álmodozzunk karácsonyról, szebb időről, napfényről. Hagyjuk magunkat elrepíteni a történetek szárnyán messzire, ahová csak szeretnénk. De néha – valljuk be, elég gyakran – megtörténik az, hogy hamarabb jön el értünk az álomtündér, mint ahogy letennénk a kezünkből esti olvasmányunkat. Nem beszélve arról, ha csak lopva, két délutáni rohanós program között jut idő belelapozni aktuális könyvünkbe. Ilyenkor igazán nagy szükségünk van egy könyvjelzőre.

Mert ugye azt ti sem szeretitek, ha a könyv lapja van behajtva jelzésképpen, hogy hol is tartunk? Lehet persze mindenféle szórólapot, parkolójegyet, innen-onnan szedett-vedett kártyácskát használni, de a legjobb, ha az embernek van saját, kedves könyvjelzője a szívének kedves könyvéhez. Amíg nem kaptok valami nagyon szépet ajándékba, például angyalkásat, lepkéset, virágosat, addig könnyedén, akár a gyerekekkel együtt nekiállhattok a házi, nagyüzemi könyvjelzőgyártásnak. Jó móka lesz!

Kell hozzá:hozzavalok

  • 1 csomag színes nagyobb méretű iratkapocs
  • gyöngyök
  • selyemszalagok
  • színes papírok
  • színes filcdarabkák
  • ragasztó
  • olló

Meg amit még elképzeltek. Mert ez  megint olyan fabrikálás, amikor igazából csak a fantázia szab határt annak, hogy milyen alkotások születnek. Válasszuk ki a különböző színű iratkapcsokat. Mindegyikhez keressünk színben passzoló dekorációs elemet. A piroshoz például piros filcdarabot, amelynek a hátára egy piros szívecske-mintás csomagolópapírból vágunk és ragasztunk díszítést. A rózsaszínhez egy kiszuperált gyöngyös karkötő szemeiből készítjük el a dekorációt. Kereshetünk kis csillagot, megerősíthetjük selyemszalaggal, amelyet tűvel is átfűzünk, és ragasztóval is rögzíthetünk. A variációk száma végtelen, a lényeg, hogy készüljön el a mi kis könyvjelzős csipet-csapatunk, amely mindig garantáltan jókedvet okoz majd, akárhányszor rájuk nézünk.

kesz konyvjelzok

Ez egy roppant egyszerű ötlet, és akár ajándékba is készíthettek ilyeneket a gyerekekkel olvasni szerető családtagoknak, nagymamának, nagypapának, tesónak. Kiszámoltuk, már csak 39 nap van karácsonyig, nem lehet vesztegetni az időt!

Puszi: Réka és Gabi