">

Google, az ember barátja

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
pattiMinden csecsemőgondozási könyv és barátnő elmondja a szülés után, ne internetezzél, mert csak bepánikolsz. Bepánikolsz, mert egy kis tünetnél elolvasod, két köhögés milyen halálos betegséget okozhat, egy dudorból micsoda fekély lehet és félre is tájékoztathat minden, a virtuális függöny mögül előugrik a kaponyányi monyó bármikor. Én ennek az ellenkezőjét tapasztaltam, vagy javasolnám. Nekünk, nekem nagyon bejött a guglizás. Innen jöttem rá, amikor három hónaposan egy percre nem tudtam letenni Rozit, hogy növekedési ugrása van éppen és ne ijedjek meg, hogy úgy érzem, nem tudok elég táplálékot biztosítani számára. (Anyáink idejében nem is tudták, hogy létezik ilyen!) Netes szörfözés eredménye volt, hogy néhány hetes korában találtam egy készítményt, ami enyhítette a pocakjának fájását, majd egy masszázst oktató hölgyet is a weblapja alapján leltem, akivel jó barátságba is kerültünk amellett, hogy praktikus dolgokat tanultam.

A net nem ellenség, csak okosan kell használni. Innen tudom, melyik fogzási tünetre milyen homeopátiás szer a megfelelő és engem sokszor meg is nyugtat, ha egy szakértő blogjában olvasok arról, másnak is van hasonló problémája, mint nekem. Egy dologra figyelek, fórumokat nem igazán használok. Már terhesen is azt éreztem, engem azok nyomasztanak, mert szörnyebb és szörnyebb példák kerülnek elő mindenre, minden komment mögött ott a „na, én durvábbat mondok, mert a szomszéd öt hónapos csajjal az volt” .

google-doodles

Te döntöd el, mit engedsz be az életedbe és mit nem. Túl sok parát nem javasolt persze. Így is nagyon sok gyerekbetegséget jól felfújt pr-rel felnagyítanak, hogy kaphass egy újabb mumust, amitől féltheted a picit. Ráadásul nálunk lelkiismeretfurdalásos alapokra épül az anyaság, hgoy érezd, sosem lehetsz elég jó anya. Pedig a legjobb vagy! Használd a guglit okosan, szakértői oldalakat bújva, olyanokét, akinek magunknak is van gyerekük és nem képről vagy elmesélésből ismerik azt, milyen az, amikor a pici éjjel négykor ugatva köhög az ágyában. Ráadásul a net arra is csodás, hogy ki se kelljen mozdulnod a meleg szobából és mégis tapasztalatot tudjál cserélni a barátnővel, akinek hasonló korú a gyereke, mint a tiéd. A virtuális háló összeköt, nem elzár. Sok-sok anyuka között szövődik lelki kapcsolat, barátság és hideg időben is van kivel társalogni, megnyugtató szavakat olvasni. Ne félj szörfölni, jegyezd meg a neked bevált oldalakat és tudd, sokszor már az is sokat segít, ha egy fárasztó időszak után egy hasonló cipőben járó kismamának kipanaszkodhatod magad a chaten. Persze, szép időben a csodás napsütésben fürdőzve, a gyerekeket tolva is szuper dolog ez, olyan, mint egy igazi kineziológia oldás szinte, de most jön a tél, ami nem mindig a legcukibb évszak.

Nem vagy egyedül a problémákkal, erre tanít a net! Tudod, a tiéd a világ legszebb és legnehezebb foglalkozása: anyuka vagy. És bármikor kérheted a közönség segítségét!

Szabó Patrícia

újságíró, blogger

Nesze!szer blog

(fotó: Falus Kriszta)