">

Gyereknevelés hatalmi harcok nélkül

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Ha nálatok mindig minden tökéletes nyugalomban zajlik, sosem kell vitatkozni a gyerekekkel semmin sem, mindig mosolyogva ébred mindenki és készségesen oldja meg a feladatait, akkor ne is olvassátok tovább ezt az írást. Ha viszont úgy érzitek, hogy néha a feje tetejére áll a család élete, mert a gyereketek újabban olyan, mintha egy kisördög bújt volna belé, akkor annál inkább folytassátok.

gyerekneveles hatalmi harcok nelkul

Nagyon sok gyerekneveléssel kapcsolatos könyv érhető el, talán több, mint valaha. Talán éppen azért, mert kihívás is egyre több van a gyerekekkel, vagy talán most már merünk beszélni róla? Nem nagyon akarjuk elhinni, hogy régen nem voltak szülő-gyerek konfliktusok, mégis mostanában mintha sikk lenne, hogy van gondunk a gyerekkel. Gyanús, hogy ez  korábban is így volt, csak a szőnyeg alá söpörték a problémát a kedves szülők. Ma meg? Elemzünk, analizálunk, megoldást keresünk folyamatosan, már egészen kicsi korától a lurkóknak. Pedig akkor még nem is tudjuk, hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek… Folytassuk? Ha már azon is aggódunk, hogy vajon nem lesz-e korai a hozzátáplálásnál az őszibarack, aztán azon, hogy a világért sem akarja megjegyezni a gyerek, hogy melyik a piros és melyik a rózsaszín, nem fogy el soha vita nélkül az ebédnél a leves, és még mindig földhözvágja magát egy üzletben, ha nem kapja meg az áhított százkilencvenkettedik játékot, akkor mi lesz később, amikor a gyerek hajthatatlanul érvényesíteni kívánja az akaratát? A dackorszak ugyan távozik (bár mindenkit megnyugtatunk, aki még nem tapasztalta, nyomokban igen gyakran visszatér majd), de a gyereknevelés egy hosszútávú csatának tűnik olykor. De ez nem jó! Ugye nektek sem? Ha így van, akkor most találtunk egy könyvet, amelynek elolvasva az ajánlóját, úgy éreztük, hogy ez nekünk szól és most azonnal el kell olvasnunk. Úgyhogy beszereztük, már alig várjuk, hogy legyen időnk olvasni, és most a ti figyelmetekbe is ajánljuk.

Folyamatosan áll a bál otthon? Gyermekünket reggelente képtelenség kiimádkozni az ágyból, majd időben útnak indítani az iskola felé? Este kizárólag hosszas fenyegetőzéssel és alkudozással vehető rá, hogy nekilásson a leckének, miközben szinte lehetetlen elvonszolni a számítógép elől? Ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, rögtön dacolni kezd, nyafog, hisztizik, mire persze bennünk is felmegy a pumpa? Volt egyáltalán egy nyugodt napunk mostanában?

Itt az ideje, hogy legyen! Susan Stiffelman, a neves pszichoterapeuta állítja: a kényszer csak ellenállást és konfliktusokat szül. A Gyereknevelés hatalmi harcok nélkül arra buzdít, hogy álljunk át gyermekünk oldalára. Hiszen végtére is egy csapat vagyunk! Legyünk higgadt, magabiztos hajóskapitányok közös életünk tengerén, szélcsendben és viharban egyaránt! Ha erős támaszként állunk csemeténk mellett a legválságosabb pillanatokban is, ha értékeljük egyedi tulajdonságait, ha képesek vagyunk a jelenben élni és örülni az együtt átélt pillanatoknak, hamarosan úgy fogjuk érezni: gyermekünket kicserélték.

Susan Stiffelman_Gyereknevelés hatalmi harcok nélkül_B1

Csempésszük vissza a békét mindennapjainkba!

Susan Stiffelman a kaliforniai Malibuban élő család-, házasság- és okleveles pszichoterapeuta, a The Huffington Post nagyra becsült szülői életvezetési tanácsadója. Útmutatásai a világ minden táján emberek életét változtatják meg.

Na, mi megyünk olvasni, ajánljuk a könyvet nektek is sok szeretettel! Ne legyenek harcok nálatok sem!