">

Hajápolás nyáron

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
A napsugárzás nem csak bőrünk, de hajszálaink számára is különös megterhelést jelent. Miközben önfeledten élvezzük a nyár örömeit, megtanuljuk a helyes fényvédelmet, mely által bőrünket védjük az UV-károsodástól, gyakran feledkezünk el a sugárzásra éppoly érzékenyen reagáló hajszálainkról. 

Szerednél ragyogó és erős nyári hajkoronát?

Először ismerjük meg hajad adottságait. Ahogy egyénre jellemző bőrtípussal rendelkezünk, éppúgy van csak ránk jellemző hajtípusunk is. Aktuális hajtípusunkat meghatározza fejbőrünk egészségi állapota, hajhagymáink száma és aktivitása, hajszálaink átmérője, hajszínünk, és hajszálaink aktuális vitális állapota”– árulta el Dr. Gyovai Viola, a BIOLA termékek alapítója, aki több mint 30 éve foglalkozik természetes kozmetikumok és hatóanyag kompozíciók fejlesztésével. „Ahogy bőrünk esetében úgy a hajnál is igaz, minél vékonyabb szálú és minél világosabb a haj, annál inkább hajlamos a roncsolódásra. A vastagabb és sötétebb szálú haj ellenállóbb a nyári igénybevétellel szemben, azonban a rendszeres vagy erős terhelésre kiszáradással, töredezéssel, fénytelenséggel válaszol.”

Vizes hajjal a napon

A nyár elképzelhetetlen vízparti élmények nélkül, még ha az a vízpart csak a fürdőkád is – nyáron gyakrabban mosunk hajat, és élvezzük vizes hajjal a napsütést. A klóros víz, a sós tengervíz UV-sugárzással, napsütéssel azonban a haj azonnali károsodásának receptje. A vízcseppek felnagyítják az uv-sugárzás hatását, mely kémiai változást kezdeményez a hajszálak érzékeny fehérjeszerkezetében. Ugye ismerős a nyári természetes hajszőkülés?

Eleinte talán csinosnak találjuk, hajunk azonban erőtlenné, fénytelenné, szárazzá és töredezetté válik.

BIOLA nyári hajápolási rutin 5 pontban

Íme, egy kis segítség a hajápolási kozmetikumok összeállításában nyárra úgy, hogy a nyaralást követően is egészséges hajkoronával büszkélkedhessünk.

  1. Napsütésben, nyári sportokhoz mindig viseljünk kendőt, sisakot vagy kalapot, természetes vízben úszáshoz hajunkat is védjük úszósapkával, vagy a fényártalmaktól védő antioxidánsokat, vitaminokat tartalmazó termékkel. 
  2. Hajmosáshoz könnyű, habsampont használjunk(pl.: apróbojtorján és komló regeneráló samponhab), mely nem csak tisztít, de vitaminokkal táplál és regenerál is, nem nehezíti el a hajszálakat.
  3. Hajmosást követően tápláló, az egészséges szerkezetű hajszálképződést elősegítő, természetes hatóanyagokban és növényi olajokban gazdag vitaminos hajbalzsammal ápoljuk a hajunkat.
  4. Hajszárító helyett árnyékos, szellős helyen hagyjuk megszáradni a hajunkat, lehetőleg szabad levegőn, és soha ne a közvetlen napfényben.
  5. Egészséges frizuránkat hajregenerációt támogató gyógynövényes, vitaminos hajápoló spray ( bio narancs-jojoba hajfényspray)alkalmazásával védjük a mindennapi kihívásoktól.

Tipp: Neemfa hajbalzsam

A hajhagymákat tápláló mandulatej hidrolizátummal, vitaminokkal az ép és egészséges szerkezetű hajszálképződést segíti elő. Neemfa kivonattal, zöld mandarin és eukaliptusz illóolajokkal az egészséges fejbőr kialakulását és a hajképződést támogatja. Ez a növényi olajokból könnyű védőfilmet képező balzsam néhány perc hatóidő után leöblítendő a hajról.