">

Hát ez hajmeresztő!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
A január sosem tartozik a kedvenc időszakaim közé. Elmúltak az ünnepek, és bár még áll a karácsonyfa néhány napig, de azért ez már nem az igazi, valamit kell kezdeni a ránk száradó megmaradt süteményekkel is (ehhez is igyekszünk ötletet adni  hamarosan), és még le kell dolgozni a finom falatokkal és pihenőnapokkal felszedett plusz kilókat is. Újraindult az iskola, megint jön a koránkelés, és még lehetne nyafogni.

De ne tegyük! Inkább próbáljuk meg apróságokkal feldobni a hangulatunkat. Így például játszhatunk egy kicsit kedvünkre a frizuránkkal is, nem igaz? A legtöbben valószínűleg karácsony előtt túlestünk a vágáson, frissítésen, így most azzal is próbálkozhatunk, hogy mivel tegyük éppen változatosabbá a frizuránkat.

Ha például egyenesre vágyunk, akkor ahővédő hajsimító spray a barátunk, ez segít akkor is, ha hajvasalóval egyenesítjük ki a hajunkat, meg akkor is, ha forró hajszárítóval és egy jó hajkefével ügyeskedünk. Panthenollal és antioxidáns zöldteakivonattal védi hajunkat a káros hőhatásoktól, miközben ragyogó fényt is kapunk tőle. A nedves hajra kell fújni, és tincsenként egyenesíteni utána. Azoknak, akiknek a haja hozzám hasonlóan nem tudja eldönteni, hogy egyenes-e, vagy hullámosodásra hajlamos, tuti tipp!

Bár ahogy észrevehettétek, én mostanában imádom a fürtöket, amelyeket, mivel sajnos nem adott meg a természet, egy kis rásegítéssel érek el. Ez most itt nem a reklám helye, de amióta felfedeztem magamnak az angol hajápolási márka, a Lee Stafford tengerisós göndörítő hajspray-t, azóta ez a művelet is könnyebben megy, akkor is, ha éppen nem jutok el fodrászhoz, csak otthon kell összekapnom magamat. Ezt a pumpás sprayt is nedves hajra kell fújni, és a napraforgómag- és tengeri só kivonatot tartalmazó csodaszer igazi tengerparti, vakációs hangulatot ad a hajnak, anélkül, hogy a göndörödő tincsek összeragadnának.

Igen, sokan ezért idegenkednek a finistermékek használatától, mert nem szeretik a „ragacsos” érzést, de a Lee Stafford termékekkel ez tényleg nem fordul elő. Vagányabb hajakhoz lehet használni a Textúra pasztát is például, vagy a Formázó krémet, amelyek egy úgynevezett karnau viasz segítségével könnyen formálják a hajat, de ez sem lesz ragadós és „állandósult”, hanem simán újra lehet formázni, gondolni, ha nem tetszik az első változat.

És mindenhez, hogy az eredmény tartós is legyen, persze kell hajlakk is: különösen finom szemcsékből, selyemproteint és fényvédőt tartalmaz az erős hatású hajlakkja a márkának. Jó hír: mini változatban is beszerezhető, például a Douglas drogériákban, így bármikor előkaphatjuk a táskánkból is, ha úgy érezzük, ránkfér egy kis igazítást.

Például akkor, ha sapkát viselünk, amit ilyenkor, a téli hidegben azért előszeretettel ajánlok nektek is. És nemcsak azért, mert a gyerekeknek is példát illik mutatnunk, különben hogy könyörögjük rájuk indulásnál a sapkát, hanem azért is, mert ha jól ápolt, szép hajat szeretnénk, akkor óvnunk kell a hidegtől, nedves levegőtől a hajhagymáinkat, hogy ez a sok klassz termék még sokáig tudjon rajtunk jól érvényesülni.

Puszi: Réka