">

Hercegnő-parti Elena-módra

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , , ,
Lányos anyukák általában nem ússzák meg. Mármint a hercegnő-őrületet. Nincs, vagy legalábbis nagyon ritkán akad olyan kislány, akit nem ejtenek ámulatba a mindig szépséges, bátor hercegnők. Legyenek akár gyámolításra szorulók, vagy magukat remekül feltaláló, vagány leányzók. Ha már túl vagyunk a Hófehérke-Hamupipőke-Csipkerózsika triumvirátuson, akkor egy ideig egészen biztosan átveszi az uralmat Aranyhaj, de csak azért, hogy átadja a stafétabotot Annának és Elzának. Néha befigyel a bűbájos aprócska Sofia hercegnő is, most pedig itt az idő, hogy egy új kedvencet is felfedezzünk magunknak.

29335182054_98cf62741f_z

A Disney Csatorna műsorán október végétől minden hétvégi napon 10 órától láthatjuk a bátor Elena hercegnő kalandjait, aki varázslatos segítőivel együtt megmentette Avalor királyságát egy gonosz boszorkánytól. Családja segítségével éppen azt tanulja még, hogy kell viselkednie egy hercegnőnek, hogy méltó királynője lehessen a birodalmának. Az elvarázsolt királyságot a latin kultúra és folklór ihlette, ezek a hangulatok, színek pedig remek ötleteket adnak ahhoz is, ha mindezt akár egy gyerekzsúr, vagy szülinapi parti keretében szeretnénk megjeleníteni.

Tehát ha már túl vagyunk a befagyott világon és volt már minden világoskék és jégbezárt, akkor most itt az idő, hogy Elena hercegnőt is felidézzük egy ünnepi alkalomnál. Magyarországon még nemigen juthatunk készen kapható dekorációkhoz ebben a témában, de pici ügyességgel és sok kreativitással magunk is elkészíthetünk egy-két dolgot. Adunk néhány tippet!

Máris megalapozzuk a hangulatot, ha élénk, vidám színekből készítjük a dekorációt. Pink, narancssárga, türkizkék, napsárga – ezek tökéletes választások lesznek alapszínekként. Egy kis piros és némi arany szín is jól jöhet kiegészítőnek. Krepp papírból girlandot hajtogathatunk, vagy akár kész papírrózsákkal is dekorálhatunk. Ezekből a színekből válasszunk terítőt, ha lehet, akkor szalvétát is. Például egy pink abrosz, citromsárga szalvétákkal már nagyon feldobja a hangulatot. Ha nincsen éppen kéznél mondjuk türkizkék tálcánk, tálunk, amire a tortát, vagy a sütiket tehetnénk, akkor egy türkizkék kartonnal készíthetünk rá fedlapot. Vadásszunk össze néhány élénk színű, kerek fejű virágot, nyáron és koraősszel persze ezt könnyebb megtennünk, de ha minden kötél szakad, akkor olcsón vegyünk néhány szál művirágot és ezeket tegyük vázákba (persze ebből is jó lenne mondjuk egy szép sárga – remélhetőleg valakinél akad a családban, szomszédban ilyen). Az internet most is segítségünkre lesz: nyomtassunk ki keményebb papírra néhány Elena vagy jagár-figurát, vagy akár egy szép nagy Elena-feliratot, ezeket is ügyesen el tudjuk helyezni a térben.

elena-party-2

Persze egy bulihoz kell némi harapnivaló is. Ha muffint sütünk, nyomjunk a tetejére ételfestékkel színezett habot, majd dekoráljuk kinyomtatott és körbevágott Elena-figurákkal, biztos siker! A tortát, ha magunk sütjük, vonjuk be színezett fondanttal (ilyet készen kaphatunk), és díszítjük gyöngyökkel, marcipánmasnival, cukorvirágokkal. A tetejére pedig tegyünk egy készen kapható csillogó diadémot. A kislányok oda lesznek érte! Rágcsálnivalókat, például popcornt tegyünk az asztalra, hajtogassunk hozzá pink kartonból dobozkát, ezt díszíthetjük krepp papírból formázott virágocskákkal is. És ne hagyjunk ki még egy színpompás elemet sem, legalább valami nagyon egészséges is lesz az asztalon: a gyümölcssalátát is hangoljuk a parti színeire, ha türkizkék nem is, de sárga, narancs, zöld, és esetleg pink is kerülhet bele, kiwi, grapefruit, szőlő, mandarin, dinnye, vagy ami éppen eszünkbe jut még. Italként készíthetünk citrommal és lime-mal limonádét, színezhetjük málnával rózsaszínre, narancslével sárgára, így a vitaminpótlás ezúton is rendben lesz az ifjú vendégeknél.

elena-party-1

A hercegnőket persze szórakoztatni is kell. Készítsünk elő hercegnős kellékeket, legyezőt, gyöngysort, kendőt, kalapot, így játszhatnak a kislányok „beöltözős” játékot is, akár divatbemutató, akár eljátszott bál formájában. Ha kreatív játékra vágynának, egy gyöngyfűzős, karkötőkészítős délután egészen biztosan minden kishölgy figyelmét remekül leköti!

Legyetek kreatívak, vágjatok bele, inspirációként pedig kapcsoljatok szombatonként 10 órától, vagy az ismétlések alkalmával Elena, Avalor hercegnője kalandjaira a Disney Csatornára!