">

Hogyan működik?
gabireka_feherfekete1Valószínűleg mindenkinél megvan az a korszak, amikor a gyerektől egymást érik a miértek. Ez a természetes érdeklődés persze, de aztán eljön az a pillanat, amikor már lassan kezdünk besokallni attól, hogy egy egyszerű séta alatt háromezerhatszázhuszonnyolcszor csendül fel a miért kérdés. Avagy, főleg fiúk esetében ez átalakul arra: Hogyan működik? Na persze, ha mi azt tudnánk! Úgyhogy nagyon megörültünk, amikor most felfedeztük a Tessloff Babilon Kiadó legújabb kiadványát, amely a kis mindentudóink számos kérdésére választ adhat. Helyettünk is, bár ha jobban bevalljuk, ránk is ránkfér, hogy átvegyük ezeket a dolgokat.

Gépek, szerkentyűk, masinák. A legtöbbet mindennap használjuk. De vajon tudjuk, hogy hogyan működnek?Megnyomunk egy gombot, és kimossa a gép a ruhánkat. Feltekerjük a fűtést, és máris melegedik a szoba. Gépmadarakkal repüljük körbe a Földet, egy telefonhívással varázsolunk az asztalunkra ínycsiklandó pizzát. Telefonon üzenünk egymásnak, és már tárgyakat is nyomtatunk.

stuff_auto

Hétköznapi életünk egy száz évvel ezelőtt élt embernek mesebelinek tűnne. Elképzelni sem tudná, mindez hogyan lehetséges. De vajon mi valóban tudjuk, hogyan működnek a szerkentyűink?

hogyan mukodik

A Hogyan működik? frappánsan és érthetően mutatja be mindennapi eszközeink működését. Az ötletes és humoros illusztrációkban gazdag kötet nemcsak az iskoláskorú gyerekek tudását gyarapítja, hanem lebilincselő olvasmány is egyben. Növeli a gyerekek tudásvágyát, környezettudatosságra és analitikus gondolkodásra nevel. A fontos fogalmak magyarázatát a könyv végén olvashatják azok, akik a nagy kalandozás közben esetleg megbotlanak az ismeretlen kifejezésekben.

stuff_viz

A könyvben több száz pöttöm figura hajtja rendületlenül a hajtószíjakat, forgatja a forgattyúkat, tolja a tolattyúkat, és egyáltalán, mindig pontosan azt csinálják, amit csinálniuk kellene, ha tényleg ott lennének az eszközök belsejében.

Imádnivaló, jópofa kötet, ajánljuk nektek is sok szeretettel!

Puszi: Réka és Gabi