">

Felgyorsult a világ
Egyik kedvenc kiadónk, a Babilon Kiadó már 25 éve adja ki a kicsik és nagyok kedvenc ismeretterjesztő sorozatát, a Mi MICSODA sorozatot. Mint már korábban is írtuk, a kiadó egy másik, nagyon különleges sorozattal is előrukkolt nemrégiben a világot felfedezni vágyó gyerekek számára. A Tudás 30 másodpercben sorozat annyira remekül sikerült, hogy immár 9 kötettel büszkélkedhet és a Magyar Gyermekirodalmi Intézet által felkért zsűri a 2015-ben megjelent kiadványok közül a legjobb 25 gyermek-és ifjúsági könyv közé válogatta!

Miért szeretjük?

Minden egyes fogalomról egy tömör, 30 másodperces, világos magyarázatot olvashatunk, amit egy 3 másodperc alatt áttekinthető összefoglaló erősít meg. A trendi, színes illusztrációk is hozzásegítenek a fogalmak megértéséhez. A Tudás 30 másodpercben sorozat könyvei akár mesekönyvnek is megfelelnek: a rövid fejezetek könnyen emészthetőek, a sok-sok képpel ellátott oldalakat akár elalvás előtt is bátran lapozgathatjuk, így ezzel a sorozattal nem is feltétlenül kell megvárni az iskolás kort.

felgyorsult a vilag

Lendület, kísérletezés, összegzés

A Tudás 30 másodpercben-sorozat kicsit a klasszikus Mi MICSODA ellentéte: az átadott információ gyakorlatilag ugyanaz, de az interpretálás annyira más, hogy nagyszerű kiegészítőjévé válik az eredeti verziónak. A képregényszerű, a megszokottnál kisebb alakú könyvekben 30 téma kerül feldolgozásra, s társával ellentétben itt nem feltétlenül kell sorban haladnunk az olvasással, hiszen minden fejezet feldolgozható 30 másodperc alatt. Az egyoldalas fejezetek alján egy egymondatos összefoglalást találhatunk, különlegességként a könyveket pedig 3 perces küldetések gazdagítják. Ezek a küldetések – pulzusmérés, üvegházkészítés, Holdtérkép-készítés – még azokat is garantáltan lekötik, akiket esetleg a sok-sok modern, képregénybe illő rajz és a kevés, könnyen olvasható szöveg esetleg nem. Persze a fogalomtár itt sem maradt el, minden nagyobb téma elején megtaláljuk a legfontosabb kifejezéseket.

Újdonságok!

Az idei év elején A Föld, Találmányok, Tudomány, Óceánok, Az ókori Egyiptom, A világűr és az Emberi test kötetek mellé két újdonság érkezett, a Rovarok és az Időjárás című könyvek, melyek biztosan a gyerekek kedvenceivé válnak majd!

rovarok

Rovarok: 30 ízeltlábú téma, mindössze fél percben kifejtve, a rovarok szerelmeseinek!

“Felfedező útra hívjuk az olvasót a rovarok bámulatos világába. Az információk sorát gyors összefoglalók és izgalmas küldetések teszik változatossá. A kezdő rovarszakértőket vidám illusztrációk segítik abban, hogy könnyen kiismerjék magukat a Földön élő állatok legnépesebb osztályában.

rovarok bel2

  • Értsd meg, miért van a rovarok vázrendszere a testükön kívül!
  • Fedezd fel, hogy működik a hangyák, a méhek és a termeszek társadalma!
  • Tanulj arról, mit esznek a rovarok, hogyan vadásznak, és védekeznek!
  • Tudd meg, mennyire fontosak a rovarok az emberek életében!

idojatar bori

Időjárás 30 másodpercben: 30 lebilincselő téma fél percben a felhőket kergetőknek!

Nem mindennapi felfedezőútra hívja magával ez a könyv az olvasót. Az úton pedig megannyi érdekesség, új ismeret, izgalmas küldetések sora vár, és nyúlfarknyi összefoglalók segítik a frissen megszerzett tudás megtartását. Ez a mókás és trendi rajzokkal illusztrált könyv kiváló bevezetést nyújt a Föld időjárásának különös, bámulatos és rendkívül változatos világába.

idojaras2

  • Értsd meg az időjárást alakító folyamatokat!
  • Fedezd fel, hogyan dolgoznak a meteorológusok!
  • Ismerd meg a legszélsőségesebb időjárást is!
  • Tanulj a különböző éghajlatokról!

Keressétek itt: http://www.tessloff-babilon.hu/kategoria/tudas-30-masodpercben