">

Legyél te is szuperprofi!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Vannak szülők, akik nagyon szeretnék, ha a gyerekük valami iránt végre, úgy igazán érdeklődne. Aztán vannak gyerekek, akik igazán érdeklődnek valami iránt. A nemrég indult új sorozat, amely a Babilon Kiadó gondozásában jelent meg, éppen nekik szól. A mottó igazából ez is lehetne: Tanuld ki álmaid mesterségét egy igazán szórakoztató tankönyvből! A spirálkötésű Szuperprofisorozat jó fej, közvetlen hangon szól a kis olvasókhoz, megtanítja őket a legfontosabb alapokra, de nem nyaggat a számonkérésekkel, hanem önfeledt kísérletezésre buzdít, hogy a tehetség szabadon és tetszés szerint kibontakozhasson.

A Szuperprofi-könyvek ösztönzik a kreativitást, az önálló és felelősségteljes gondolkodást, a kezdeményezőkészséget, bátorságra és önbizalomra sarkallnak. Megtanítanak rendszerezni, szervezni, a folyamatokat részleteiben és egészében is áttekinteni – mindezt egy felszabadító kaland részeként!  A Babilon Kiadó új sorozatának első két kötete a filmkészítés és a főzés mesterségébe avatja be a gyerekeket.

szuperprofik

SZUPERPROFI – Tanulj meg főzni 10 lépésben!

Alig várod, hogy átvedd az uralmat a konyhában, de még a kenyérvágás is nehezen megy? Ez a könyv lépésről lépésre vezet be a főzés tudományába! Készülj fel: a késhasználattól a kenyérdagasztásig mindent meg fogsz tanulni! Ínycsiklandozó receptek, nélkülözhetetlen technikák és extra tippek várnak rád, és faragnak belőled szuperprofi szakácsot! A jövő mesterszakácsainak és konyhatündéreinek első kézikönyve egy kis tapasztalatot, egy csipetnyi elszántságot és egy jókora adag lelkesedést jelöl meg a szuperséffé válás hozzávalóinak. Ha fogalmad sincs, hogy néz ki egy krumplinyomó, melyik lábos mire való, üsse kavics – a könyv tényleg az alapoktól kezdi. A 10 lecke során megtanulsz majd a késekkel bánni, hámozni és reszelni, aprítani és facsarni, pépesíteni és turmixolni, olajban sütni és dinsztelni, gőzölni és posírozni, grillezni és sütni, mártásokat és önteteket készíteni, habot verni, tésztát dagasztani – s közben a legistenibb fogásokkal örvendeztetheted meg családtagjaidat, barátaidat! Minestrone leves, sajtos pálcák, a legfincsibb limonádé, hummusz, marhahúsos taco, tócsni, csokimousse és répamuffin, ázsiai batyu és sajttal töltött krumpli – ropogtatnivalóktól főételeken át a desszertekig megtalálsz itt mindent. A receptek tehát a nemzetközi konyha alapfogásaiból merítenek, míg a könyv ezeknek a recepteknek a továbbgondolására is lelkesít, felvértezve a legfontosabbal, amire a konyhában szükséged lesz: önbizalommal és kísérletező kedvvel!

szuperprofi sorozat

SZUPERPROFI – Forgass filmet 10 lépésben! 

Leforgatnád végre a saját filmedet, de éppen nincs néhány millió forintnyi spórolt pénzed? Nehogy ez visszatartson! Ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan írj forgatókönyvet, tervezz storyboardot, forgass akár egy mobiltelefonnal, és sok mást is. Kövesd a könyv útmutatásait lépésről lépésre, és készítsd el első saját filmedet! Biztos te is gondolkoztál már rajta, mi a titka a nagy filmrendezőknek. Gyakorlás, gyakorlás és sok-sok gyakorlás! Persze egy kis elhivatottság sem árt. De ezenfelül semmi ördöngösség nincs a dologban! Steven Spielberg például tizenkét évesen kezdte a filmezést a családi videókamerával, és önszorgalomból tanult meg forgatókönyvet írni. Ma már elég egy okostelefon, hogy jó felbontású felvételeket készíts. Nem árt persze némi tudást is elsajátítani a történetmondás vagy a képalkotás alapjairól, de ez a könyv átsegít téged a kezdeti nehézségeken. Magyarországon is számos független filmes kezdeményes alakult az elmúlt években, és egyre nő az online amatőr filmes szemlék száma is. A közösségi oldalakon keresztül rajongókat is toborozhatsz, internetes közösségek tagjaként építheted kapcsolataidat. A Forgass filmet 10 lépésben! ráadásul azt is megtanítja, hogyan légy magabiztos, hogy melyek a tervezés és szervezés elsajátítható képességei, valamint a társainkkal való hatékony kommunikáció alapjai! Hiszen a filmkészítés csapatmunka és önmegvalósítás egyben – nem lehetetlen, de kihívást jelentő, izgalmas feladat!

Szóval kedves anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák: ha a gyerek boldogan bámulja a főzőműsorokat, vagy a moziban arról álmodozik, hogy egyszer majd ő is híres-neves filmrendező lesz, akkor ezekkel a könyvekkel egészen biztosan még könnyebb lesz a tervek szövögetése. Ajánljuk szeretettel!