">

Ifjúsági regény-körkép

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Ilyenkor tavasszal, a Könyvfesztiválon se szeri, se száma a jobbnál jobb újdonságoknak. Ahogy megszokhattátok, igyekszünk picit kitekinteni és előválogatni nektek, így most először az ifjúsági regények között nézünk körül: olvashatunk a barátságról, a testvérféltékenységről és a kiközösítésről egyaránt.

A Babilon Kiadó Könyvfesztiváli újdonságai idén az ifjúsági regény műfaja köré épülnek. A kisiskolásoknak szánt regények hősei között találunk egy hatéves, cserfes kislányt, Dory-t, egy féltékeny öcsikét, akinek szuperhős lesz a bátyja, egy troll fiút, aki elismerésre vágyik és egy különleges osztályt is, ahol csak úgy nyüzsögnek a beszélő állatok, akik a gyerekek legjobb barátai. Izgalmakban most sem lesz hiány!

DORY FANTÁZIÁJA ELSZABADUL & DORY VÉGRE IGAZI BARÁTRA TALÁL 

A hatéves Dory fantáziája megállíthatatlan. Az egész házban nyüzsögnek a képzelete szülte barátok és háziszörnyek. Ezek nélkül unalmas lenne az élete, mert a testvérei nem hajlandók játszani vele. Szerintük ugyanis dedós. Micsoda otromba vád! Dory nem esik kétségbe, nincs is rá ideje, hiszen még a gonosz Szipircsókkal is meg kell küzdenie. Amikor viszont a testvérei bajba jutnak, akkor mindent hátrahagyva lohol, hogy majomszeretetét bizonyíthassa.

dory konyvek

A második kötetben (Dory végre igazi barátra talál) Dory iskolába megy, bár legszívesebben egész nap csak hálóingben dorbézolna otthon. Bátyja és nővére útravalóul lelkére kötik, hogy akármit tesz, csak NE legyen önmaga. Hiszen ki akarna egy ilyen kis dilissel barátkozni? Ráadásul a gonosz Szipircsók elrabolja Dory tündérkeresztanyját, Fricska urat, és csirkévé változtatja! Még szerencse, hogy Dory találkozik Rosabelle hercegnővel, akivel együtt indulnak Fricska úr megmentésére. Ráadásul Rosabelle igazi!

Dory az Egyesült Államokban már egy halom gyerekirodalmi díjat besöpört, megjelent franciául, németül, és több más nyelven, és most végre itt van, hogy a magyar gyerekek is elolvadjanak tőle.

Szuperhős lett a bátyám! Avagy a legnagyobb szuperhősök mögött is egy mérges kistestvér toporzékol?   

A 11 éves, képregényőrült Luke Parker a kerti fakuckóban múlatja az időt stréber bátyjával, Zackkel. Luke a legrosszabb pillanatot választja a vécészünetre. Mire visszatér, a bátyját egy különös földönkívüli szuperképességekkel ruházta fel, és titkos küldetést bízott rá: a világ megmentését. Hogy mitől vagy kitől kell a világot megmenteni? Ezt bizony meg kell fejteni. Erre viszont csak az képes, aki jól ismeri a szuperhősök világát. Micsoda ordító igazságtalanság! Míg Luke mindent tud a képregényekről, azt is bármikor levezeti, hogy egy Superman és Batman közti párbajban ki nyerne, Zack legfeljebb számtanpéldákat vezet le, és egyetlen képregényt sem olvasott. Ennek ellenére Zack lelkiismeretesen nekilát szuperhősi teendőinek, és hamarosan az egész internet a hőstetteiről regél. Amikor azonban Zack-et elrabolják, Luke és vakmerő szomszédja, Lara Lee, no meg a legjobb barátja, Serge összefognak, hogy kiszabadítsák. De mire mehetnek szuperképességek nélkül?

Szuperhos lett a batyam

A többszörösen díjnyertes brit könyvkiadó, a Nosy Crow sikerkönyve mind az olvasók körében, mind a nemzetközi szaksajtóban sikert aratott. A fordulatokban gazdag, sodró cselekményt garantálja az is, hogy a szerző, David Solomons eredetileg forgatókönyvíró. A történetet ajánljuk fiúknak, lányoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, azoknak, akik magabiztosan kiismerik magukat a képregények világában, és azoknak is, akik még sosem hallottak Rozsomákról. A Szuperhős lett a bátyám! letehetetlen olvasmány és szívmelengető történet arról, milyen is az, amikor valakit testvérrel vert vagy áldott meg a sors.

Mágikus állatok 4. – Hű, de durva!

Ez tényleg durva! A következő mágikus állatot Silas kapja, pedig mennyit gúnyolódott osztálytársain hűséges társaik miatt! A gonosz tréfáiról híres fiúnak föl van adva a lecke: Rick, a krokodil csak akkor maradhat vele, ha megjavul. És ez nem is olyan könnyű – főleg, hogy erdei iskolába megy az osztály. Ráadásul mint minden, amit Miss Cornfield csinál, ez az erdei iskola sokkal izgalmasabb, mint a többi…

magikus allatok

Szóval van miből válogatni, irány a Könyvfesztivál (vagy ha oda nem juttok el, akkor nézzetek szét a Babilon Kiadó honlapján!