">

Könyvheti tippek gyerekeknek

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Gondoltátok volna, hogy immár 88 éves hagyomány az, hogy június elején a könyveket ünnepeljük? Ráadásul a 2001-es Olvasás Éve óta idén már 16. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat is ekkor tartják. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete idén is felkérte az ország polgármestereit, hogy csatlakozzanak a rendezvényhez, így országszerte körülbelül 80 helyszínen, köztük Budapesten is több ponton lesz könyvhét. Az alkalomra és kiemelten a gyermekkönyvnapokra már lázasan készülnek az érintett kiadók, így a Babilon Kiadó is szeretné a kis és nagyobbacska olvasóit is sok izgalmas olvasnivalóval meglepni. Mutatjuk a könyvheti Babilon-kínálatot!

Mi MICSODA Macskák- Doromboló ragadozók

Ki ne szeretné megosztani otthonát egy aprócska oroszlánnal? A macskákat az ókori Egyiptomban szent állatként tisztelték. Ezek a selymes bundájú, öntudatos teremtmények ma is lenyűgöznek minket – legyenek álomszuszék szobatigrisek, vagy a környék bitang banditái. Tudtad, hogy a macskák önként szegődtek társául az embernek?

Mágikus állatok iskolája 8. kötet: Totál bezúgva

Birka, kecske, sündisznó… Hogy fog beilleszkedni ennyi szarvas-szúrós állat Mary Cornfield csapatába? Lesz enélkül is szurkapiszka elég: az iskolabál teljesen fölforgatja a Winterstein iskola életét. A mágikus állatok csak kapkodják a fejüket. Sibel Johnnyval akar táncolni, Johnny Lunával akar táncolni…És mit akar Ida?

Nincs az a 8 éves fiú vagy lány, aki ellen tudna állni a tanteremben nyüzsgő, egzotikus állatoknak! Izgalmas, olvasmányos könyv kedves illusztrációkkal. Immár 8 izgalmas kötetet tartalmaz a sorozat!

A Mumusdadus című regény folytatása: Mumuslabirintus

A hatéves Matilda egy rejtélyes föld alatti világban nekivág, hogy megkeresse barátját, Mörrt. Mindeközben odahaza Hanna és Artúr azon törik a fejüket, hogyan léphetnének kapcsolatba Matildával. Nem is sejtik, hogy csintalan húgocskájuk micsoda veszélyekkel néz szembe, és hamarosan a mumusvilág félelmetes uralkodójával is szembetalálja magát. A számtalan nyelvre lefordított finn meseregény második részében még több a kaland, és még több a mumus is!

A Dory sorozat harmadik kötete: Dory és a fekete bárány

Abby Hanlon kacagtató és szívmelengető, zseniálisan illusztrált történetével berobbant a világelsők közé. Dory fordulatos története immár 12 országban aratott nagy sikert.

Dory, a nagy zsivány eddigi élete legnagyobb kihívása elé néz. Meg kell tanulnia olvasni! Fricska úr bájitala azonban cigányútra megy. Feltűnik egy komisz kislány, aki megdöbbentően hasonlít Dory főellenségére, Szipircsók asszonyságra, csak piciben. Ráadásul az egyik dedósoknak való képeskönyv lapjairól lelép egy fekete bárány, és mindenhova követi főhősünket. A helyzet szuperhősért kiált! És talán az is segítene, ha Dory össze tudná olvasni a betűket.

ÚJ SOROZAT! (3 éves kortól ajánlott)

Olyan nincs, hogy a víziló házat építsen!

A sorozat szokatlanul viccesen adja át a komoly ismereteket a kicsiknek. Szellemes versikék, szövegek és rajzok váltják egymást a könyvek lapjain. Ismerd meg, hol laknak az állatok és az emberek!

Olyan nincs, hogy a füleddel kóstolod meg az uborkát!

A sorozat szokatlanul viccesen adja át a komoly ismereteket a kicsiknek. Szellemes versikék, szövegek és rajzok váltják egymást a könyvek lapjain. Ismerd meg az érzékszerveidet!

További szuper gyermek- és ifjúsági könyvújdonságokat a www.tessloff-babilon.hu/ujdonsagok oldalon találhattok!

Aki teheti, azért sétáljon ki a hozzá legközelebb eső könyvheti ünnepre, akár gyerekekkel együtt, hogy ily módon is továbbadhassuk a könyvek szeretetét a legkisebbeknek is!