">

Szórakoztató ismeretterjesztés
Ismeretterjesztő könyvek gyerekeknek? Van ilyen? Naná!

Kétségtelen, hogy az ismeretterjesztő könyveket nagy kihívás elé állította az internetes forradalom. Ha a minket érdeklő témákról a neten is böngészhetünk, mi szükség lehet még ismeretterjesztő könyvekre? Azonban egy jó ismeretterjesztő könyv nemcsak ismereteket közöl, hanem egy gondosan végiggondolt koncepció mentén vezeti be olvasóját az adott téma világába, ráadásul szórakoztat is. Egy jó ismeretterjesztő könyvet órákig lehet lapozgatni. A Babilon Kiadó könyvei éppen ilyenek.

ismeretterjeszto-konyvek

Egy generáció kedvenc ismeretterjesztő könyve

Akik a Mi MICSODA könyvek első lelkes olvasói voltak, ma már maguk is szülők – ugyanis a Babilon Kiadó immár 26 éve adja ki a sorozat köteteit. A könyvek azóta minden tekintetben megújultak. Az alkotók feltett szándéka, hogy a könyvek tartalmilag és vizuálisan is megfeleljenek a mai kor kihívásainak. Minden kötet egy adott témát jár körül, amiről személyes történeteket, naprakész információkat, érdekességeket, rekordokat és humoros adalékokat egyaránt olvashatunk. Az ismeretanyag hitelességéről szaklektorok gondoskodnak, a szerkesztők pedig arról, hogy a megfogalmazás érdekes és emészthető legyen a 7-10 éves gyerekek számára. Noha a könyveket kisiskolásoknak ajánlja a kiadó, az biztos, hogy a felnőttek számára is rengeteg új információt tartogatnak. Úgyhogy megéri együtt böngészni őket a gyerekekkel! Az idei kínálatból a Mi MICSODA Tánc és a Mi MICSODA Időjárás című köteteteket ajánljuk.

mm-tanc

Gyere, kukucskálj!

Ha egy ovisnak keresünk ismeretterjesztő könyvet, akkor jó választás az 5-7 éveseknek való Mi MICSODA Junior sorozat. A kötetek ezúttal is egy-egy témát járnak körül: olyat, ami az ovis korosztályt a legjobban érdekli. Nagy kedvencnek számít például a Dinoszauruszok, Az óra és az idő, a Földünk, vagy az örök favorit, a Lovak és pónik. Ezek a könyvek masszívak, jól bírják a strapát, és persze tele vannak barátságos rajzokkal. A vastag kartonlapokon minden oldalpáron megbújik néhány kinyitható fülecske, amelyek mögött mindig lapul valami érdekes. Nem csoda, hogy ez a Babilon Kiadó egyik legnépszerűbb sorozata.

junior-foldunk

Tudás 30 másodpercben

Ahogy a nagy Mi MICSODA, a kiadó másik népszerű ismeretterjesztő sorozata, a Tudás 30 másodpercben is a 7-10 éves korosztálynak szól. Bizony, a könyvek vállalt célkitűzése, hogy az olvasó egy-egy témáról akár fél percben is tájékozódni tudjon. Ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a könyvek felületesek lennének: csupán a lényeges információt világosan és érthetően adják át, hogy az olvasó ne bolyongjon sokáig a homályban, hanem gyorsan megértse és meg is jegyezze a téma egy-egy lényeges elemét. Vagyis már rövid olvasás után sikerélményhez jut, és máris több a kedve, hogy tovább olvasson. Az már csak hab a tortán, hogy a modern és színes illusztrációk még viccesek is. A sorozatra nincs is jobb jelző, mint az, hogy: laza! Ajánljuk!


davinci