">

Illatpárna levendulával

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Van egy növény, amelynek a világ nagyobbik része a bűvöletében él. Kékeslila virágának elbűvölő illata óriási divat, hatalmas üzlet. A Földközi-tenger mellékéről származik, francia változatai legendásak, de a mi kis Tihanyi-félszigetünk is nagyszerű ültetvénnyel dicsekedhet. Na ugye, hogy kitaláltátok? A levenduláról van szó, amely voltaképpen egy cserje, és virágai átható, tiszta és üde illata által lett világszerte közkedvelt. A levendula egyszerre gyógyít és nyugtat, mint tudjuk, távoltartja a molyokat, de nélkülözhetetlen alapanyaga bizonyos provence-i fűszerkeverékeknek is. Illóolaját görcsoldásra, fertőtlenítésre is használják,  de képzeljétek el, hogy gyógytea-keverékekben pedig igazi nyugtató hatása is van, jobban mondva segíti áthangolni a szervezetet a pozitív hatásokra.

Nos, hát egyebek mellett ezért is gondoltuk, hogy levendulát nekünk és a családnak, minden mennyiségben. Emellett pedig természetesen azt a tényt is szem előtt kell tartani, hogy minden, amit saját kezűleg készítünk, még inkább hozzánk nő, még értékesebbnek fogjuk tartani. Az erkélyen cserépben nevelt és szárított levendulából az alábbi ajándékötlet született: illatpárna, ami nagyszerű lehet a szekrényben, a gyerekszobában, de szülinapra, névnapra a nagyi vagy más családtagok is nagyon fognak örülni neki.

Kell hozzá:

  • levendula
  • fehér vászonzsebkendő (szép, csipkés szélű a kedvencem)
  • szalag
  • cérna

1. lépés: Vasaljuk ki a zsebkendőt, majd terítsük le magunk elé.

2. lépés: Morzsoljuk le a levendulát óvatosan a száráról, úgy, hogy ne sérüljenek meg a virágocskák.

3. lépés: Szórjunk egy nagy kupacot a zsebkendő közepére, majd próbáljuk meg óvatosan felhajtani a csücskeit. Egyre szorosabban tartva, alakítsunk ki belőle egy kis batyut. Ezt kössük el cérnával, jó szorosan, hogy ki ne essen belőle a virág.

4. lépés: Válasszunk valamilyen szép színű szalagot, amivel eltakarjuk a cérnát, kössünk rá szép masnit, és kész is az ajándék. Ami nem csak elegáns és kedves, de finom illatos is :-)

Kipróbáljátok? Készítési útmutató letölthető itt: Illatpárna

Puszi: Gabi és Réka