">

Illóolajjal a harmóniáért

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Itt a március és néha olyan, mintha el se telt volna egy egész esztendő. Pedig dehogynem! Megszenvedtük ezt az elmúlt évet, még akkor is, ha a közepén volt néhány lazább időszak, de azért nagyrészt korlátozva, bezárva éltük át ezeket a hónapokat. Most pedig megint sokaknak home office, van akinek már hetek óta, van akinek csak most néhány hétig online oktatás, és azonkívül is rengeteg otthon eltöltendő szabadidő. Egyre nehezebben bírjuk, pedig még csak éppen pislákol a fény az alagút végén, még sok áll előttünk mindig. Valahogy meg kell tehát próbálnunk visszatalálnunk a saját középpontunkhoz, anyaként, feleségként, nőként nem veszíthetjük el a harmóniát magunkban, bármikor szükség lehet rá, hogy visszabillenjünk egyensúlyunkba.
 
Nyilván mindenkinek megvan a saját titkos kis módszere, de mi most adunk egy tippet. Vessétek be az illóolajakat! Persze, nem mindegy, hogy milyet!  Az illóolajak hathatós segítséget adhatnak, hisz nyugtató erejük is lehet, de akár fel is turbózhatják a koncentrációnkat. Természetesen nem mindegy, milyen olajat használunk, csakis bevizsgált, magas minőségű terméket válasszunk. Ha a Herba Therapy illóolajait választjátok, egészen biztosan nem kell aggódnotok. 
 
 
A kereskedelmi forgalomban kapható illóolajok közül nehéz kiválasztani a természetes eredetűt, a valóban jó minőségűt. Az árak terén akár három-négyszeres eltérés is tapasztalható a különböző cégek azonos nevű, de egyáltalán nem biztos, hogy azonos minőségű (töménységű, tisztaságú) illóolajai között. A szigorúbb minősítésnek megfelelő termékeknél a különbség nyilvánvalóan az árban is érvényesül, bár önmagában az ár még nem jelent garanciát a jó minőségre. 
 
Az illóolajokat hamisíthatják, szennyezve lehetnek gyom- és rovarirtószerekkel, lágyítókkal, illetve természetes összetételük is változhat például a tárolástól vagy termesztési körülményektől függően. A HerbaTherapy nagy hangsúlyt fektet arra, beszállítóit minősítse, adott estben saját vizsgálatnak vesse alá az illóolajokat és még nagyobb hangsúlyt fektet a felhasználók edukálására, hiszen a legjobb minőségű illóolaj is veszélyes és egészségkárosító lehet, ha helytelenül alkalmazzuk.  
 
A drágább és magas minőségű illóolajokat akkor érdemes szakembertől megvásárolni, ha azt a megváltozott egészségi állapot helyreállítására, védelmére, egészségmegőrzésre használjuk. Ha az illóolaj bármely formában érintkezik a bőrrel, inhalálunk, fürdővízbe rakjuk, pakolás, borogatás alkalmával használjuk. Bár az illóolajok sokféle komponenst tartalmaznak, hatásukat jellemzően egy vagy két alkotóelem dominálja, amiről hozzáértő, hatóanyagok terén ismeretes szakember tud nyilatkozni.
Ha szigorúan vesszük, akkor ugyanúgy nincs két egyforma illóolaj egy fajtán belül, mint ahogy a bor sem minden évben ugyanolyan. A fontosabb hatóanyagok meglétét ugyanis alapvetően meghatározza a talaj, a napsütéses órák száma, a betakarítás, a feldolgozás, a tárolás ideje és módja.
 
No és akkor nézzük a konkrét tippeket, amelyek most, ebben a zűrzavaros időszakban segítségünkre lehetnek:
Lankadó figyelem esetén párologtassunk citrom illóolajat – amennyiben nincs 6 év alatti gyermek otthon, mehet mellé egy kis fahéj is, nagyon jó a fertőtlenítő hatása. Fáradt édesanyák jókedvét pedig az édesnarancs és vagy kukeba olaja hozhatja vissza. A családi fészek harmonizáláshoz grapefruitot javasolnak a szakértők.