">

Ismeritek a biorezonanciát?
Ha felbukkan az életetekben egy kellemetlen allergiás megbetegedés vagy bármi más, első körben biztosan ti is a hagyományos orvosi módszerekben keresitek a gyógyulás útját. Emellett sokan nyitnak az alternatív módszerek felé, amelyek egyike a biorezonancia.

A biorezonancia röviden egy alternatív gyógyászatban használatos diagnosztikai és terápiás módszer, amelyről sokféle információ kering. Vannak ellenzői, akik szerint csak placebo hatással bír, és vannak, akik a gyógyulásukat, a fogyásukat vagy dohányzásról való leszokásukat köszönhetik a biorezonancia kezelésnek.

A biorezonancia vizsgálat az emberi szervezet és a benne tartózkodó kórokozók elektromágneses rezgéseit méri, és abból következtet az egészségestől eltérő állapotokra. A hasznos rezgések felerősítésével és a negatív rezgések kioltásával segíti a szervezetünk gyógyulását. Mivel a természetben minden meghatározott program alapján történik, a biorezonancia segítségével a saját javunkra fordíthatjuk ezeknek a programoknak a működését.

A világban minden rezeg, ezt már sokféle módon bizonyították a tudósok. A biorezonancia elvét Dr. Reinhold Voll orvos fedezte fel. Napjainkban többféle készülék van forgalomban, de hivatalosan nem gyógyászati célból, inkább közérzetjavító szolgáltatásként. Maga a biorezonancia vizsgálat az emberi test elektromos vezetőképességén alapul. A diagnózis felállítása és a kezelés is a testünk elektromos rezgésein alapulnak.

A biorezonancia készülékeknek két fő csoportját különböztetjük meg: az egyik a diagnosztikai, amelynek segítségével az állapotfelmérés történik, a másik pedig a terápiás készülék. Az állapotfelmérés során a test vezetőképességét mérik, erre a bőr és a verejtékmirigyek állapota és az érintkezőkre ható nyomás is hatással van.

Maga a terápia egyfajta visszacsatoláson alapuló gyógyító eljárás, amelyben a szervezetnek vagy valamelyik fontos alkotóelemének saját elektromágneses jelei hozzák létre a változást, amely a gyógyuláshoz vezet. A szervezet számára nem támogató rezgéseket a készülék feladata kioltani, a támogatókat pedig felerősíteni.

A biorezonancia kezelés felhasználási területe igen széles, így vírusos vagy gombás fertőzések, vitamin és ásványianyag hiány, allergiás megbetegedések, epekő, gyulladások bárhol a testben, gyomor és bélbetegségek, szenvedélybetegségek, függőségek, immunrendszer erősítésére, daganatos betegségek kiegészítő kezeléseként, fájdalomcsillapításra, méregtelenítésre, szív- és érrendszeri betegségekre, műtét utáni gyógyulások felgyorsítására egyaránt alkalmas.

A felhasznált elektromágneses rezgésnek hasonlítania kell ahhoz, amit el akarnak távolítani vagy fel akarnak erősíteni, ezt fordított regenerációs folyamatnak nevezik. Orvosilag ezt többnyire placebo hatásként értékelik. A biorezonancia készülék valóban érzékeli az elektromágneses jeleket és rögzíteni is tudja azokat, de klinikailag nem nevezhető terápiának. Hivatalos orvosi vélemény szerint nem minősülnek gyógyhatású eszköznek, csupán az eddig feljegyzett tapasztalatokból építkeznek, ami semmit nem halványít az elért eredményeken.

A gyakorlatban számos esetben bizonyul eredménytelennek némely orvosi terápia. Ilyenkor sokan fordulnak az alternatív megoldásokhoz, sikeres eredményt kapva. A választás joga mindenkinél ott van. Lehet kipróbálni vagy figyelmen kívül hagyni, lehet hinni benne vagy hitetlenkedni, ami biztos, hogy számos esetben bizonyult eredményesnek ott, ahol az orvosi eszközök elfogytak a megoldás felé vezető úton.

A legtöbb pozitív visszajelzés a dohányzásról való leszokást áhítók között található, de az allergiák kezelésében is számos sikertörténetet olvashatunk. A vélemények és ellenvélemények mutatnak némi rokonságot a homeopátiáról kialakultakkal kapcsolatosan. Vannak, akik csodásnak tartják és vannak, akik nem hisznek benne. A puding próbája az evés, tartja a mondás. Aki számára hívogató a biorezonancia kezelés, miért is ne próbálná ki?

Fájdalommentes, és esélyt kapunk rá, hogy megszabadulhassunk egy már talán évek óta húzódó problémánktól. És ha csak azért gyógyultunk meg, mert hittünk benne, a jó eredmény akkor is jó eredmény.

Mennyire fontos a hitünk a gyógyuláshoz? Nagyon is az, és ha a kezelés csak azt bizonyítja is be, hogy a hitünk hegyeket mozgathat meg, akkor is mi nyertünk.