">

Kaláka-koncert pocakosoknak

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , , ,
gabireka_piros1Nem lehet elég korán kezdeni. Ez az ősi igazság elég sok mindenre igaz. Kutatások igazolják, hogy a babák már magzatkorukban is fogékonyak arra, hogy milyen zenei hatások érik őket. Persze nyilván vannak rocker kismamák, meg olyanok, akik csak a komolyzenére esküsznek, de az biztos, hogy azzal nem fogunk mellé, ha megzenésített verseket, igazi minőségi muzsikát kínálunk babánknak már a pocakban is. Ezt a nemes célt tartja szem előtt a Kaláka együttes is, akik most egy különleges koncertre készülnek. Nekünk nagyon tetszik az ötlet, így a ti figyelmetekbe is ajánljuk.

Április 12-én, vasárnap este 19 órától kerül sor erre az előadásra, a Marczibányi téri Művelődési Központban. Az est mottója ez a versrészlet: (Kányádi Sándor: Két nyárfa, 1958.)

Én sem volnék, ha nem volnál,
ha te hozzám nem hajolnál,
te sem volnál, ha nem volnék,
ha én hozzád nem hajolnék.

Ahogyan az ötlet gazdái fogalmaznak, erre a hagyományteremtő estre azokat a kisbabákat várják, akik még a mamájuk pocakjában laknak. A várandósság, a várakozás különleges időszakát külön erre az alkalomra összeállított műsorral szeretnék megünnepelni velük, anyukáik és apukáik társaságában.

ultrahang (2)

„Szeretetteljes légkörű zenehallgatásra invitáljuk a babákat saját gyermekkorunk kedvenc zenekarának tagjaival és két csodálatos hangú énekesnővel, akik maguk is édesanyák. Felnőttek és gyerekek nagy kedvencei, a Fakatona, a Pelikán, a Nandu, valamint Bőrönd Ödön és Tengerecki Pál ezúttal az Érkezőket köszöntik majd.”

Az estnek szakmai vendégei is lesznek, Andrek Andrea, perinatális pszichológus, haptoterapeuta, akinek szakmai érdeklődése középpontjában kezdetektől a születés körüli időszak állt: a magzattal való kapcsolat elmélyítéséről folytat hosszú évek óta kutatásokat.

Dr. Bálint Sándor szülész-nőgyógyász és pszichoterapeuta szakorvos gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kíséri az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. „Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál keletkezik spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van.”

pocakos kalaka koncert

Ezt az egységet ezen az estén a Kaláka együttes tagjai mellett Gryllus Dorka és Malek Andrea is segít majd előidézni. A Kaláka tagjai remélik, minél több kisfiú és kislány lesz vendégük ezen a koncerten; életük első koncertjén! Mi is drukkolunk, az eseményről pedig majd várjuk a képes beszámolókat, hogy sok-sok pocakos anyukát lássunk együtt, biztosan csudaklassz látvány lesz!

Bővebb információkért kattintsatok ide!

Puszi: Gabi és Réka