">

Kilenc hónapra készülve

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Nagyon sok levelet kapunk tőletek, ami mindig nagy öröm számunkra. Jó érzés veletek együtt csinálni az Anyakanyart. Jól esnek a dicsérő szavak, és jó az is, amikor ti ajánlotok nekünk egy-egy témát. Többen írtátok már nekem, hogy mindig beszélünk arról, hogy mire figyeljen egy kismama, amikor már állapotos, de mi a helyzet azokkal, akik még csak szeretnének babát, és tudatosan készülnének erre a nagyon szép, de azért kár tagadni, testünket igénybe vevő időszakra.

Attilával átbeszéltük, hogy mire kell figyelni. Mindent jól lejegyeztem, ezek az általános tanácsok, amiket mindannyian betarthattok, ha még készülődőben vagytok. Két irányban dolgozunk ilyenkor. Egyrészt méregtelenítjük a szervezetünket, másrészről pedig feltöltjük minden jóval, elsősorban ásványi anyagokkal.

Salaktalanításra, tisztító kúrára nemsokára ajánlok nektek majd egy módszert, de csak tavasszal. Azért nem most, mert télen az nagyon drasztikus lenne. az egyfajta tavaszi nagytakarítás a szervezetben, én így nevezem. Ilyenkor télen egy-egy gyümölcsnap, zöldségnap, vagy léböjt beiktatásával tudtok tenni azért, hogy méregtelenítsétek a szervezetet. A rostdús táplálkozás is nagyon fontos. Ha fogamzásgátló tablettát szedtetek, akkor tudjátok, az körülbelül három hónap alatt tud kiürülni a szervezetből.

A feltöltéssel kapcsolatban ahogy már írtam, az ásványi anyagokra kell helyezni a hangsúlyt. Ilyen a kalcium,  a magnézium, a szelén, a cink, a vas. Ezekre azért van szükség, mert a bennetek lévő nehézfémeket, toxint ez fogja lekötni. Vitaminpótlásra is szükség van. Azt bizonyára mindannyian tudjátok, hogy a folsav szerepe milyen fontos a terhesség idején, de már a megelőző időszakban is, hiszen a babák fejlődési rendellenességeinek megelőzésére is ajánlják. A C-vitamin bevitelre is fektessetek hangsúlyt! Mi Attilával inkább a természetes anyagok fogyasztását ajánljuk nektek. Nagyon sok élelmiszerben van vitamin, illetve megfelelő, elegendő ásványi anyag. Például a sötét ivóleveket nagyon javallnánk. A vassal dúsított kökény és áfonyalé kifejezetten jó azoknak a hölgyeknek, akik szeretnének teherbe esni.

Én is szeretnék nektek még egy tanácsot adni. Ne hordjatok csípőnadrágot! Erről már írtam, úgyhogy azt gondolhatjátok, ez a vesszőparipám, de szeretném még egyszer kihangsúlyozni! Romlik a keringés, ha megfázik deréktájon az ember, ami később ahhoz vezethet, hogy nehezebben lesztek állapotosak. Arra már nem is gondolok, hogy még akár meddőséghez is vezethet. Most még nem jut eszetekbe, hogy ez számít, de amikor minden vágyatok egy baba, ne ezen múljon!

Remélem, hogy tudtam nektek segíteni. Mint számtalan témánál, úgy ennél is nehéz személyre szabott tanácsokat adni, mert lehet, hogy valakinek nincs hiánya bizonyos ásványi anyagból, de hiánya van bizonyos vitaminból. De általánosságban a fentiek mindenképpen igazak, úgyhogy ha már úgy érzitek, hogy eljött egy olyan szakasza életeteknek, amikor szeretnétek már az új jövevény érkezésére felkészíteni testeteket, ezeket vegyétek figyelembe!

Puszi: Gabi