">

Kő, papír, olló – koccintsunk!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Túl vagyunk a karácsonyi koccintásokon, de még előttünk az évnek az a néhány napja, amikor akármikor is van okunk egy kis iszogatásra. Találkozunk rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel, kollégákkal és hamar előkerülnek a poharak, hogy igyunk a közelgő újesztendőre. Nálunk az idei ősz többek között amúgy is a borozás jegyében telt. Az ország legspirituálisabb, és egyik legkedvesebb női borászával, Csetvei Krisztivel már túl vagyunk két leckén. Tudjuk, hogyan kell bort kóstolni, mire kell figyelni, amikor először ízleljük meg a nedűt, tudjuk hogy szinte az összes érzékszervünk szerephez jut, és azt is láthattátok, hogy milyen fontos az is, milyen címkével, csomagolással látják el a borászok a nagy gondossággal készített italukat.

Lassan véget ér a 2012-es év, és befejező részéhez érkezett a boros minitanfolyam is. Arra gondoltunk, hogy kicsit a borkészítés rejtelmeibe is beavatunk titeket, és megpróbáljuk megfejteni a borválasztás titkát is. Megtudhatjátok mi a reduktív és a fahordós érlelés között a különbség, milyen étel illik egy könnyebb, milyen egy nehezebb borhoz. Kriszti egy különleges olaszrizlingjét vettük górcső alá. Ismerjétek meg a Kő-Papír-Olló elnevezésű borokat a Csetvei Pince prezentálásában!

A Bortársaság szlogenjével Réka is és én is maximálisan azonosulni tudunk. „Minden rendben. A bor finom.” Ennek szellemében koccintunk mi is most a ti egészségetekre, megköszönve az ezévi figyelmet, és ha lehetünk ilyen előrelátóak, már előzetesen a jövő évit is.  Éljenek az Anyakanyar olvasók! Egészségünkre!

Puszi: Gabi