">

Ünnepeljünk, koccintsunk!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabireka_feketefeherBár ma az új kenyér ünnepe van, és folyékony kenyérnek a sört szokás nevezni, mi  mégis arra gondoltunk, hogy ma borozunk egy pillanatra. Minden okunk megvan erre. Amellett, hogy Szent István király napja van, a négynapos hétvége utolsó napja, sajnos lassan úgy tűnik, hogy búcsúzik a nyár lassan. Hűvösebbek a reggelek, ahogy ma is, és ha hihetünk az időjósoknak, ma kicsit borzongva ünnepelhetünk, nézhetünk programokat, vagy este a tűzijátékot. Szerencsére csodás nyári estéken vagyunk túl, hiszen az elmúlt hetekben még a hulló csillagok lesésének csodálatos élménye is megadatott nekünk, volt kánikula, amit szintén imádunk, úgyhogy ez a dolgok rendje, hogy most már közeledünk az ősz felé.

A mai estének azért adjuk meg a módját, akár családi körben, akár barátokkal töltjük. Akár elmegyünk tűzijátékot szemlélni valahová, akár csak otthon a tévé előtt élvezzük. Könnyű falatok, miniszendvicsek vagy egy gyors saláta – és mit szólnátok egy üveg enyhén behűtött borhoz? Vagy akár mindjárt háromhoz? Tavaly megismerkedtünk Csetvei Kriszti móri borásszal, aki bemutatta nekünk Kő, Papír, Olló elnevezésű olaszrizling-trióját, amely a készítési eljárások szerint könnyebb és fajsúlyosabb nedűket takar. Egy kis boriskola sosem jön rosszul, így most az esti borozgatásra való hangolódásképpen nézzük meg együtt Krisztivel folytatott beszélgetésünket!

Most már, hogy így kikupálódtunk borválasztás területén, tudjuk, mihez mi illik, nincs is más hátra, mint előkészíteni az esti falatkákat, a borospoharakat és élvezni ezt a mai napot és estét is. Boldog augusztus huszadikát mindenkinek! Egészségünkre!
Puszi: Gabi és Réka