">

Körömlakkozás, mint kreatív játék

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Lányos anyukaként igazán jól tudjuk, hogy a kislányok mindig is anyukájukra szeretnének hasonlítani. Ezért aztán belebújnak anya cipőjébe, nyakukra tekerik anya sálját és nem meglepő, ha még a sminkkészlet teljes tartalmát is magukra kenik.

01 Mom & Me-01

A körömlakkozás a benne lévő káros anyagok miatt, eddig tabu volt, mostantól azonban egy hatalmas játékká és sőt a kreativitás fokozására is használható. Hogyan?

Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel a játékot kreatív tanulással is kiegészíthetjük. Egyik ilyen játékunkkal például a kéz ujjainak nevét gyakorolhatjuk, színek párosításával együtt. Ezt természetesen nem anyuka körömlakk-készletével ajánljuk játszani, hanem a teljesen veszélytelen megoldással, a bűbájos nevű és színű Snails gyerekkörömlakkokkal.

szines lakkok

A játékhoz vegyünk elő 5 különféle színű lakkot. Az ujjak körmeit fessük ki eltérő színekkel. A színeket tetszés szerint használhatjuk. Festés közben mondjuk el és ismételjük többször is, hogy az adott ujjnak, amit éppen festünk, mi a neve. A festést kezdhetjük a hüvelyk ujjtól vagy akár a kisujjtól is. Amikor egyik kezünk körmei már gyönyörűen színesek, akkor jöhetnek sorra a még festetlen körmök.

jC_B!tC_B)k

A körmök festésekor kezdetekben javasolt az ujjaknak megfelelően sorba menni a színeken. Ezt gyakoroljuk több alkalommal, hogy egyre jobban memorizálódjanak az ujjak nevei. Később, amikor már az ujjak neveit egyértelműen tudjuk, a játékot kicsit nehezíthetjük.

Hogyan? Kifestjük egyik kezünket, majd a másik kéz körmeit nem sorrendben festjük ki, hanem hangosan mondjuk az ujj nevét, kiválasztjuk a színt és kifestjük a még nem festett körmünket. Majd ellenőrizzük, hogy a jobb és bal kézen megegyeznek-e a színek!

Ballerina

Persze nem mindegy, hogy milyen lakk segítségével folyik ez a játék. A káros oldószerektől mentes, durva oldószer nélkül is eltávolítható Snails gyermek körömlakkokkal ez a móka is izgalmasabb lesz. Ráadásul most 5+1 szín kapható egy úgynevezett Mini Pack csomagban, így ki lehet próbálni a játékot is, no meg azt is, hogy melyik szín áll az ifjú hölgyeknek a legjobban.

A lehetséges színekért kattintsatok a http://www.gyerekkoromlakk.hu/ honlapra!