">

Koronát a kislányoknak!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
rekagabi_fabrikaEgyszer muszáj. Legalább egyszer. Olykor-olykor. Az nem lehet, hogy egy kislány ne ismerje meg azt az érzést, ne nézzen úgy tükörbe, hogy koronát visel a fején. Hiszen, ha jobban belegondolunk, úgy kell élnünk, nekünk nőknek, és úgy kell nevelnünk lánykáinkat, hogy mi mindannyian királylánynak születtünk. Nem igaz? Jó, jó, tudjuk, hogy ez nem így van, és sajnos nem is mindig bánik velünk úgy az élet, hogy királynőnek érezzük magunkat, de azért belekóstolni a dologba kell. Nem véletlen, hogy minden kis hölgy életében akad olyan óvodai, iskolai farsang, jelmezes buli, szülinapi party, amikor is hercegnőnek, királylánynak öltöznek, és fejdísszel a homlokukon bámulják magukat a tükörben. Ha úgy érezzük, hogy eljött a pillanat, vagy a szelíd sürgetés, hogy mi is készítsünk egy házi koronát a gyermeknek, akkor egy, a mostanihoz hasonló borongós hétvége éppen alkalmas lehet a terv véghezvitelére.

Kell hozzá:kellekek

  • fényes arany fólia, csomagolópapír
  • 5-6 cm széles csipke
  • olló
  • ragasztó
  • aranyszínű spray

Így készül:

A csomagolófóliából vágunk egy kb. 6 cm széles csíkot, félbehajtjuk.  Olyan hosszú legyen, ami a korona bősége lesz. (tanácsos a célszemély fejecskéjéhez mérni, hogy jó legyen a méret :-). A csipkéből ugyanilyen hosszú csíkot vágunk, majd ezt a félbehajtott kemény arany fóliapapír közé igazítjuk. Ragasztóval rögzítjük, de néhány öltéssel avagy varrógéppel is összevarrhatjuk. Ha nem elég merev a csipkénk tartása, egy adag hajlakk segítségével keményíthetjük, majd óvatosan, hogy ne fújjunk össze mindent, az arany dekorációs spray-vel körbefújjuk. Hagyjuk megszáradni, és már kész is! Alternatív és egyszerűbb megoldás, ha semmi más nem akad otthon, csak egy szép, önmagában mintás arany csomagolófólia, hogy sablon segítségével kivágunk belőle egy igazi koronaformát, azaz egy csíkot, rajta háromszögekkel. Jobb ha ezt duplán tesszük, hogy legyen tartása. Ezt is dekorálhatjuk akár csipkével, akár öntapadós gyöngyökkel, tetszés szerint.

koronak_kesz

Hajrá királylány-anyukák! Ha esetleg picit nagyobb lesz a korona, próbáljátok fel pár percre nyugodtan ti is! Szép hétvégét!

Puszi: Réka és Gabi