">

Kreatív doboz hétről hétre
Nálatok is hosszúra nyúlnak mostanság a napok? Ti se mindig tudjátok, mihez is kezdjetek a gyerekkel? Jó, jó, ahol az iskola nagyon sok tanulnivalót, feladatot ad, az nagyjából kimaxolja az ébren töltött időt, de ahol esetleg mégsem, vagy éppen gyorsan tanuló csemete van, pláne van egy vagy több kisebb testvér is, ott azért sok az üresjárat. A bringázás, rollerezés, görkorizás nagy eséllyel elmarad, a bezárt játszóterek se adnak módot időtöltésre. Szóval anya legyen a talpán, aki minden napra könnyedén talál ki valamilyen mókát. 

Mi sem megyünk jó ötletekért a szomszédba, mégis kitörő örömmel fogadtuk azt a nagyon kedves kezdeményezést, amelyet nemrég fedeztünk fel, és amelyet igazából úgy tűnik, a karantén hívott életre, viszont reméljük, hogy ez egy tartós dolog lesz, még ha a későbbiekben nem is lesz módunk minden nap alkotni. Krea Láda a neve nemes egyszerűséggel ennek a projektnek, amelyet a Facebookon is megtaláltok. Az ötlet kitalálói abból indultak ki, hogy minden gyerek szeret alkotni, bindzsizni egy kicsit, viszont nem mindenhol van a szülőnek erre kapacitása, akár fogékonysága, hogy felkutassa azokat az egyszerű ötleteket, amelyeknek elkészítése a szó szoros értelmében gyerekjáték. A jelenlegi helyzetben pedig hiába is találnánk az interneten vagy egy magazinban jópofa kreatívkodni valókat, ha éppen nincs otthon olyan kellék, amire szükség lehet, nem könnyen tudjuk megvalósítani. 

Az alapötlet tehát ez: hét elején megérkezik egy doboz, benne sok-sok gondosan összeválogatott, kiporciózott alapanyaggal. E-mailben pedig érkezik egy videó, amely megmutatja, hogy mi minden készíthető a heti doboz tartalmából. Megnézhetjük egyben, majd amikor nekiláttunk a pepecselésnek, akkor megállíthatjuk a videót, ellenőrizhetjük, hogy mindent jól csináltunk-e. A dobozok korosztályonként mást és mást tartalmaznak, ezt a rendelésnél egyértelműen jelölni kell, nehogy a kiskamasz kapja a totyogó ládát, a totyogó pedig a felső tagozatosét. Kor szerint tehát ezek rendelhetőek: totyogó, óvodás, kisiskolás, felsős. Azok számára, akiknek nem nagyon van otthon alapkellék sem, mint például ragasztó, a Basic doboz is jól jöhet, ezt is meg lehet rendelni. 

Mi a kisiskolás dobozt próbáltuk ki, és éppen az erdei állatkák hetét, úgyhogy nagyon cuki alkotásaink lettek. A kedvenc a macibáb lett, bár nekünk nem sikerült visszafordítani a varrás után az anyagot, de így is szerettük. A spatulákból készült bagoly is jól sikerült, a rókafej is, bár nem lett belőle végül tolltartó, csak úgy önmagában csodáltuk meg. A papírsüni színes tüskéi is jól feladták a leckét, az otthon található ragasztó nem volt tökéletes hozzá, de megoldottuk (és a konyhaasztal is ragasztómentesítve lett a végén). A kígyónál már kicsit elpilledtünk, úgyhogy az megmaradt későbbre, de nagyon élveztük a munkát, közben sok-sok vers került elő állatokról, beszélgettünk az állatok tulajdonságairól, állatkerti élményekről és megállapítottuk, hogy már nagyon vágyódunk bármi hasonló állatos program után. 

De addig maradnak az alkotós hétköz-vasár-ünnep-bármilyen napok, amelyek most egybefolynak, viszont mindjárt itt az Anyák napja. Ebből az alkalomból a KreaLáda különleges Anyák napi dobozokkal is készül, amelyeket most még be lehet szerezni, hogy legyen idő elkészíteni az ajándékot. Ha szeretitek a DIY-dolgokat, és úgy érzitek, néha nem árt némi útmutatás, akkor a KreaLáda csak rátok vár, próbáljátok ki, imádni fogjátok! Ajánljuk szeretettel!