">

Levendulaálom és szőlőmámor
Végül is ha végiggondoljuk a nyarat, akkor ez egy remek ív lehet. Képzeljünk magunk elé egy csodálatosan lila levendulamezőt, érezzük a semmivel össze nem hasonlítható illatot. Gondolatban sétáljunk Tihany lankáin és szüreteljünk levendulát, érezzük, hogy egyre nehezebb kezünkben a kosárkánk súlya, tele frissen vágott levendulával, amelyet aztán otthon kedvünkre feldolgozunk. Aztán álljunk meg egy pillanatra, hunyjuk le a szemünket és képzeljük el, hogy egy gyönyörű szőlőbirtokon vagyunk Badacsonyban. A nap lemenőben, sugarai selymesen simogatják a bőrünket, a szél elcsendesedett, a tó zöldeskék és nyugodt, a szőlőszemek gyümölcsös aromája pedig elkényezteti az érzékeinket.

Ugye milyen csodás pillanatok ezek? És tulajdonképpen nem is olyan nehéz átélni őket, elég ha egy kicsit elmerülünk a Yamuna termékei között, és választunk magunknak egy-két hangulatjavító terméket. A Levendulaálom nevet viselő fürdő- és testolaj például már egy használat után érezhetően puhább bőrt eredményez, annyira gazdagon táplálja a benne lévő növényi olajak segítségével a bőrt. A levendula illata pedig kikapcsol és ellazít, egyszóval elősegíti a pihentető alvást. Ha fürdőolajként használjuk, egy keveset a fürdővízbe kell tennünk, de használhatjuk zuhanyzásnál is, ilyenkor csak könnyedén bekenjük bőrünket az olajjal, és mindjárt meg is előztük vagy éppen orvosoltuk a nyár, a strandolás, a napozás által okozott bőrszárazságot is. 

És bár a szüretnek csak ősszel érkezik el az ideje, a Yamunának hála a szőlőmag jótékony tulajdonságait egész évben élvezhetjük.  A szőlőmag nemcsak belsőleg, de külsőleg alkalmazva is kifejti legendás antioxidáns hatását. A szőlő magjából készült olaj nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban (esszenciális zsírsavak, más nevükön telítetlen zsírsavak, amelyek a szervezet által elő nem állítható, viszont annak helyes működése szempontjából elengedhetetlen szerves vegyületek), mint a linolsav (»70%) és olajsav (»15%), valamint E-vitamint (tokoferol). Könnyű textúrájának köszönhetően gyorsan beszívódik a bőrbe, selymes tapintást hagy maga után és segítséget nyújt a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. Ráadásul további pozitívum, hogy illata a friss mustra emlékeztet! Rendszeres használatával biztosítja a bőr simaságát, rugalmasságát, segít enyhíteni a korai öregedés tüneteit. A Szőlőmámor fürdő- és testolaj remekül felfrissít majd, de egyet el kell engednünk: a habzás iránti ragaszkodásunk. Ezekből a termékekből ugyanis hiányzik a látványos habért felelős SLS (amely egyébként szárít és irritálja a bőrt), de a gyengéd, kíméletes tisztítást biztosítják az összetevők, az illat pedig varázslatos lesz. 

Ha ti is azok közé tartoztok, akiknek nyáron gyakran száraz a bőre, akkor ti viszont ne habozzatok, szerezzétek be ezeket a lenyűgözően finom illatú fürdő- és testolajakat, irány a Yamuna webshop