">

Lilliputi csoda-játékok

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabireka_feherfekete1Lassan belépünk a finisbe és bizony nem árt dönteni, hogy mi is kerül idén a karácsonyfa alá. Jó lenne nem a divathullámokra ülni, és ha ti is unjátok a csapból is folyó reklámokat, a már-már unásig visszaköszönő bizonyos mesehősöket és egy kicsit különlegesebb, klasszabb játék-ajándékokat vennétek szívesen a gyerekeknek, akkor gyertek, és kukkantsatok be velünk ismét a Provida Játék kínálatába.

A mi érdeklődésünket elsőre felkeltette a mesésen hangzó Lilliputiens márka, és ez nem is csoda, hiszen ezt a márkát öt édesanya álmodta meg, így a babák igényeit követik, fejlődésüket támogatják a születés pillanatától. A kedves, szerethető figurák teljes termékcsaládot alkotnak, így a gyerekek minden játékélményüknél kedvencükkel lehetnek. A játékok sokrétűek, több funkcióval is rendelkeznek, így éveken át is használhatóak, ráadásul magas minőségű alapanyagokból készülnek, így a születés pillanatától biztonságosan adhatóak a legkisebbeknek is. Edukálja a gyerekeket és szülőket a modern technológiák alkalmazására úgy, hogy közben a klasszikus játékélményt is erősítik, támogatják.

lilliputiens-piroska-es-farkas-tarsasjatek_3_6581 (4)

Az egyedülálló cardboard, azaz táblás játékok már 2 éves kortól megtanítják a kicsiket a társasjátékok szeretetére. Ezek már 2-3 éves kortól kezdődően segítenek rászoktatni a gyerekeket az egymás elleni és kooperatív játékformákra is. Mint például ez a kedves Piroska és a farkas társasjáték, amelyben a gyerek és barátai segíthetnek Piroskának biztonságban eljutni a Nagymamához, mielőtt a farkas rájuk találna. Vagy például Alice róka horgászós memóriajátéka, amely igazából tényleg egy klasszikus memóriajáték izgalmas csavarokkal! Természetesen Alice játékában is az nyer, aki legtöbb párt gyűjti össze, de itt

lilliputiens-alice-roka-horgaszos-memoriajateka_1_2826 (8)

  • a megjegyzendő lapkák halacskák, akiket egy róka formájú horgászbottal tudunk kifogni a tavat jelképező alapból
  • nem elég a párját megtalálni, a halacska arckifejezését (vidám, szomorú csodálkozó, mérges, stb.) is utánozni kell!
  • aki ügyesen kifogta a két piranhát, lophat egy párt valamelyik játékostársától!

A nagyobbaknak szóló magas minőségű cardboard termékek pedig szintén témától függően a kisfiúk és kislányok kedvencei lehetnek.

Maximálisan egyetértünk azzal, hogy a szülőknek gyakran okoz fejtörést, hogy mennyire avassák be gyermekeiket a technikai eszközök világába. Érthetően aggódunk mindannyian azon, hogy a készen kapott vizuális információk megzavarják a gyermekeink fejlődését, és ezek a játékok a klasszikus, hagyományos, fejlesztő játékélmények rovására mennek. Éppen ezért örömmel olvastuk, hogy a Lilliputiens cég 20 éves évfordulójára ismét nagyot alkotott és elindította a SMART WONDERS termékcsaládját, melyben ez a két dolog nem zárja ki egymást.

lilliputiens-alice-roka-pluss-felfedezo-jatek-smart-wonders-_2_7065 (6)

Gyermekünknek választhatunk egy kedves plüssjátékot, textilkönyvet, lapozót és egy további funkcióját is kihasználhatjuk. Ezeken a játékokon egy speciális jelre irányítva okos eszközünket egy ingyenes applikáció segítségével egyből egy, a termékhez kapcsolódó 3D világban találjuk magunkat. Érdekes fejtörők, életkornak megfelelő fejlesztőjátékok jelentenek izgalmas kihívást a kicsiknek úgy, hogy közben kedvenc figurájuk megelevenedik előttük!

Ilyen például ez a bűbájos figura is: Egy színes szalaggal és a belé tűzött tollal Alice, a róka igazi kis indiánná változik! Tükrével, csengettyűjével, rágókájával, rengeteg felfedeznivaló játékot találsz nála. A Lilliputiens alkalmazás letöltése után az Alice popsiján található “Smart Wonders” címke beolvasása egy, a kiterjesztett valóságon alapuló játékot aktivál az applikációban (ez a játék egyébként érdekes módon már  2 és fél éves kortól ajánlott, de ezen nem is nagyon csodálkozunk, hiszen korunk gyermekei már szinte okostelefonnal és tablettel a kezükben jönnek világra, és azt olyan magától értetődő természetességgel használják, hogy csak győzzük követni őket!

lilliputiens-louise-az-egyszarvu-zenelo-vilagito-pluss_1_7997 (6)

Vagy itt van ez a másik kis csoda: Louise-nak, a kis egyszarvúnak néhány csepp hajnali harmat már elég a mosakodáshoz. És éjszaka mit csinál? Bebújik a gyerkőccel az ágyba, és gyengéd, színes fényeivel, kedves dallamaival álomba andalít és vigyáz rá. Nincs kisgyermek, aki ne varázsolódna el tőle, ráadásul már újszülött kortól használható, hiszen 30 fokon, kímélő programban, mosógépen is mosható. Persze mosáshoz a zenélő mechanizmust azért távolítsuk el a játékból….

Ne felejtsétek, bár a Provida Játéknak van egy szuperjó játékboltja, a budapesti Allee-ban is, de ha nem szerettek már tömegben plázázni, vagy egyszerűen sokkal nyugisabbnak tartjátok az otthoni, kényelmes válogatást, az internetes rendelést, akkor még bőven időben vagytok, hogy megrendeljétek a karácsonyi meglepetéseket a webshopból. Azért figyelem! Minden termék mellett ott találhattok egy várható szállítási határidőt, és mivel a posta decemberben érthető módon elég nagy forgalmat bonyolít, így inkább időben rendeljetek, hogy biztonsággal megérkezzen minden vágyott termék a karácsonyfa alá! Kellemes készülődést kívánunk!

Puszi: Gabi és Réka