">

Madarat etetni jó!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Ti is imádjátok bentről a lakásból nézegetni a madárkákat ebben a télies időszakban? Egy bögre forró meleg tea, tejeskávé, vagy kakaó a kézben, bent finom meleg, kint pedig lehetnek akár kopárak is a fák, lucskos, vagy havas a táj, ha pici cinkékre látunk, máris jobb kedvre derülünk. Ha már ők nem költöznek el Afrikába, legalább gondoskodjunk róluk mi! Tudjuk, hogy amikor igazán hidegek voltak a telek és valóban hetekig hó födte a vidékeket, akkor ezzel tényleg ezeknek a madárkáknak az életben maradásához járultunk hozzá. Ma már ez nincs így, de azért a szokás megmaradt. És a gyerekünkből könnyen lesz kis Gerald Durrell, egy mini ornitológus, ha megadjuk a lehetőséget neki arra, hogy a szobából szemlélje a madarak életét.

Kell hozzá:

  • 1 zacskó zselatin
  • zacskós madáreleség


Elkészítés:

Vegyétek a  zselatint, és a leírás szerint készítsétek el. Keverjétek össze nagyobb élelmiszer-áruházban, vagy barkácsáruházban beszerzett madáreleséggel. Töltsétek formába! Nekünk volt szívecskés formánk is, mi talán ezt szeretjük a legjobban. Egy darabka szívószálat azért nyomjatok csak bele, mert később úgy fogtuk tudni bele szalagot fűzni, és az egészet fára akasztani, ha van rajta kis lyukacska is. Amikor megdermed az egész, akkor tudjátok kivenni a formából. Variáljatok a szalagokkal, a formákkal bátran! Ha több is kerül belőle a fára, vagy az erkélyen lévő bármilyen olyan tárgyra, ahova ezt ki lehet akasztani, akkor még több vendégre számíthattok a kertben, az erkélyen.

Nem is bonyolult, ugye?  Mi is megcsináltuk, pedig nekünk csak erkélyünk van a városban :-) Készítési útmutató letölthető itt: Madáreleség.

Puszi: Gabi és Réka