">

Pulcsis gyertya

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Ugye párszor már mondtuk, hogy tél van, hideg van, nyűgösség van? Igen? Jó, akkor most nem kezdjük el újra… :-) Hiszen lássuk be, a télnek is megvannak a maga örömei. A korcsolyázás, szánkózás, hógolyózás, forralt bor és sült gesztenye mellett az egyik legjobb dolog a bekuckózás. Otthon lenni, beburkolózni egy meleg takaróba, és egy gyertya fényénél olvasni, beszélgetni, játszani, bizony nagyon jó dolog! A gyertya megnyugtat, a gyertya melegséget ad a lelkünknek. Segít emlékezni azokra, akiket már elvesztettünk, bele lehet merengeni a fényébe, és elképzelhetjük mindazt, amit szeretnénk a jövőben elérni, megteremteni magunknak. Szóval, nem csoda, hogy imádjuk a gyertyákat, nem igaz?

Biztos nem vagyunk egyedül azzal, hogy gyűjtjük a gyertyákat. Szín szerint, forma szerint, illat szerint válogatjuk őket mind a ketten, és mindig van aktuális kedvenc. Most például éppen azok, amelyeket felöltöztettünk, hiszen a gyertya sem fázhat télen :-)

Kell hozzá:

  • 1 csomag partygyertya
  • 1 régi pulóver vagy kardigán
  • olló
  • cérna


Így készül:

Egy kiszuperált, kinőtt, csavart vagy bordás kötésű kardigánt vagy pulóvert készítünk elő. Fogunk egy ollót, a gyertyákat ráhelyezzük a pulcsira, és méretre szabjuk. Az ujjából egyértelmű “gyertyaruha” lesz, a szélső darabokat eltérő színű cérnával, nagy öltésekkel lazán összevarrjuk, méretre igazítjuk. Mi krémszínű gyertyákat és törtfehér pulcsit használtunk, így a cérna sötétebb, de ha mondjuk piros pulcsit találunk, akkor használjunk világos cérnát. Igazítsuk el a gyertyákon a kötött pulcsit úgy, hogy véletlenül se tudjon meggyulladni, amikor ég.

Hangulatos, télies, meseszép! Készítsétek el és gyönyörködjetek benne! Élvezzük a telet, hiszen mindjárt itt a tavasz!

Puszi: Gabi és Réka