">

Meditálni jó!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_feherfeketeGyakran vagyunk úgy vele, hogy bár alapvetően nincs semmi kézzelfogható, megmagyarázható bajunk, mégis olyan, mintha nem lennénk jól. Már nem fizikailag, bár az is előfordulhat, hanem úgy érezzük, hogy valami nincs rendben körülöttünk. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy igazából az energia áramlása akadt el valahol bennünk, és a legjobb, amit tehetünk magunkért, a harmónia visszanyeréséért, az az, ha egy kicsit befelé fordulunk. A meditáció segítségével könnyebben oldhatjuk a feszültséget, és kerülhetünk újra egyensúlyba, ami ugye, nem kell hangsúlyoznunk, elengedhetetlen a mindennapjaink megéléséhez.

Többször írtunk már nektek a meditációról, de ez egy végtelen téma. Itt nincsenek kötelező érvényű praktikák, mindenkinek megfelelő rutinszertartások, kinek-kinek meg kell találnia, hogy mi az, ami őt ki tudja kapcsolni, meditatív állapotba képes hozni, mikor éri el azt a hatást, hogy érezhetően áramlik testében az energia. Van, aki ezt tengerparton feküdve, a hullámok morajlását hallva képes átélni, van, aki csakráról csakrára aranyszínűvé színezi át magát meditáció közben. Van, aki mantrákat mond, van, aki akár CD-n hallgat hasonló, tudatalá célzott bölcsességeket, és igen, olyan is van, aki szép lassan álomba meditálja magát. A lényeg, hogy szánjatok időt erre, hogy találjátok meg, mely módszer segít nektek lelassulni, elcsendesedni, esetleg más szempontból ránézni a saját életetekre. Higgyétek el, a megoldások néha annyira kézenfekvőek, csak nem kell idegenkedni a befelé fordulástól, hanem élvezni, érezni és megélni kell azt.

Nagyon sok különleges módszer van, amely segít nekünk ebben. Bemutattuk már nektek korábban a csakraharangmasszázst, amely során a harangok csilingelése relaxációs állapotban harmonizálja csakráinkat, felébreszti belső gondolatainkat, és sok esetben ezáltal még fizikai tüneteink enyhítésére, gyógyítására is alkalmas. A különleges élményt, Hegedűs Zsuzsától kaptuk, itt tudhattok meg többet róla, jogaegyuttlet.wordpress.com, és itt nézhetitek meg a mi élményeinket:

És ha már masszázsoknál tartunk, nemrég egy különleges meghívást kaptunk: masszázs nap lesz a pilisszentiváni Napsugár Életházban. Egy nap, szaunázással, gyümölcslevekkel, frissítő teákkal, ropogós salátákkal, és három különleges masszázzsal, amelyek segítségünkre lehetnek stresszoldásban, immunrendszer-erősítésben, ízületi problémáink megszüntetésében, alvászavarok kezelésében egyaránt. A programról részletesen olvashattok a Napsugár Életház honlapján. Jön az ősz, a tél, ha csak egy nap maradna feltöltődésre, legyen az a szeptember 28-i nap, irány a Pilis, és masszíroztassunk, meditáljunk, ha tehetjük!

Puszi: Réka és Gabi