">

Meditáljunk harangokkal!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Nagyon érdekes élményben volt részünk nemrégiben. Hallottunk egy különleges masszázsról, ez a csakraharangmasszázs, amit Hegedüs Zsuzsával próbáltunk ki. Ő az, aki Magyarországon ezt a masszázst végzi, nem mellesleg pedig a Napsugár Életház csapatának egyik oszlopos tagja, jógaoktató.  Ezenkívül még az érdekesen hangzó watsu kezelésre is lehet hozzá menni, ami szintén megér majd egy misét, de ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre csak maradjunk ennél a különlegesen bizsergető masszázsformánál.

Annyit tudtunk, hogy magát a masszázst olyan kézzel készített harangokkal fogja Zsuzsi csinálni, amik mind egy-egy csakrára hatnak majd. Egy 40-50 perces szeánszot képzeljetek, közben lehet meditálni is, a lényeg, hogy helyezkedjünk el kényelmesen, és adjuk át magunkat ezeknek a bizonyos hangoknak. A hátunkon feküdtünk, Zsuzsi pedig nem csinált mást, mint szépen sorban minden haranggal csilingelt nekünk. Ha az ember fogékony rá, tényleg érezheti is, hogy melyik harang éppen melyik csakrára van hatással.

A harangok hengeres, nyitott alakjukkal, örvénylő mozgásukkal testünk energiaközpontjaira, azaz a csakráinkra emlékeztetnek. Hét fõ csakra ismert, amelyek a törzsünkön, nyakunkon, fejünkön helyezkednek el. A különböző csakrák más-más funkciókat töltenek be, mindig nyitva vannak, mozgásuk az, ami egyénenként változó: egyes csakrák túl-, mások alulműködnek. A harangmasszázs célja ezeknek a mozgásoknak a harmonizációja.

A harangok emellett lehetővé teszik a belső gondolatvilág felébresztését. A hangmasszázs alatt képek bukkannak fel bennünk, szavak nélkül meditálunk, és a masszázs azt ígéri, hogy az ember magától jön rá az igazságokra, és nem másik ember segítségével. A harangmasszázs után a legtöbben végtelen nyugalomról és harmóniáról adnak számot. Élmény volt Zsuzsival, próbálunk kicsit beavatni titeket is a dologba.

Gondolom, bennetek is maradt még bőven kérdés, ha kedvet kaptatok további információkat gyűjteni, itt olvashattok többet a módszerről és Zsuzsiról is: jogaegyuttlet.wordpress.com
Szép, nyugodt napot kívánunk Nektek!

Puszi: Réka és Gabi