">

Minnie egér 90. szülinapja

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Kezeket fel, hány családban szuperkedvenc a mindig vidám, csupa pötty Minnie egér? Hány pizsamát, papucsot, uzsonnásdobozt, füzetet, miegymást kellett már vennetek, lányos anyukák a Minnie-rajongó kislányotoknak? Jó, jó, amióta Elza és Anna képbe került, azóta nyilván a Jégvarázs az egyik óriási kedvenc, szoros versenyben Aranyhajjal és úgy általában a Disney-hercegnőkkel, később majd jön Soy Luna vagy Violetta korszaka is, de hát Minnie egér az mégiscsak Minnie egér. És egyébként be kell vallanunk, hogy a bájos figurákat még felnőttként sem esik nehezére imádni az embernek (akár titokban még akár egy-egy Mickeys vagy Minnies ruhadarab is jöhet, nem igaz?)

Nos, hát szinte hihetetlen, de Minnie egér idén 90 éves! Azaz 1928. volt az az év, amikor Mickey barátnőjeként első ízben felbukkant a rajzfilmvásznon, s azóta is Hollywood egyik legismertebb csillaga: több mint 70 filmbéli szereplésével veteránnak számít, aki generációkon átívelő szórakozást nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mi ma leginkább a Mickey egér játszótere (Mickey Mouse Clubhouse) sorozatból ismerhetjük őket, és tény, hogy a mai napig olyan kalandokat álmodnak meg nekik Walt Disney utódai, hogy a gyerekek éveken keresztül lelkesen követik az összes epizódot. 

És hát a jubileumot is meg kell ünnepelni valamivel! Január 22-én a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara egy csillagot adományozott a Disney kabalafigurájának, Minnie egérnek a hollywoodi Hírességek sétányán. A beszédet mondók közt díszvendégként szerepelt a Disney elnöke s vezérigazgatója, Robert A. Iger, és a világszerte ismert popikon, Katy Perry is. A csillagot Mozgókép kategóriában nyújtották át, és közvetlenül az El Capitan színház mellett helyezték el.

A magával ragadó személyisége miatt imádott Minnie ikonikus stílusával számos divattervező, művész és rajongó múzsája szerte a világon. Klasszikus piros alapon fehér pöttyös megjelenését a divatipar folyamatosan újragondolja, kinézete befolyással volt a női kalaptrendekre, melyeket a pillangós virág-kalap és híres hajpántja ihlettek.

Minnie egy ikonikus figura. Stílusa a bohó divat tökéletes leképeződése” – mondta Katy Perry, majd hozzátette: “a mai napig senki sem tudja úgy viselni a piros alapon fehér pöttyös hajpántot vagy ruhát, mint ő. Különleges képességnek számít, hogy ennyi embert jó kedvre tud deríteni, és mindezt egy szempillantás alatt!  Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem Minnie egér csillagának felavatásán a hollywoodi Hírességek sétányán.”