">

Mosolygó fogacskák

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Nálatok is gyakran van cirkusz a fogmosással? Nálunk most már szerencsére kezd normalizálódni a helyzet, de azért még élénken él bennünk azoknak a pokoli és parttalan vitáknak az emléke, amikor hasztalan próbáltuk a gyereket rávenni arra, hogy ugyan legyen már kedves megmosnia a fogát. Legalább este. Na jó, reggel is. A többi étkezés után se ártana. De vajon miért utálják a gyerekek a fogmosást? Mikor se szeri se száma a hercegnős vagy sárkányos eperízű és illatú fogkrémeknek, szuperklassz fogkeféket lehet beszerezni, sőt, még a gyerekek által oly kedvelt “zúgatós”, azaz elektromos fogkefék is elérhetőek, Mikiegeres, Jégvarázsos vagy egyéb vonzó változatban is.

Hiszen ki vigyáz a gyerekek fogaira? Sem szuperhősök, sem kommandós alakulatok, sem szép tündérlányok nem őrzik a fogak épségét, a gyerekeknek és szüleiknek kell odafigyelniük, hogy az első tejfogak sokáig épek és egészségesek maradjanak.  Ebben segít a dm Mosolygó fogacskák programja, amely játékos formában hívja fel a családok és a pedagógusok figyelmét a fogápolás fontosságára. Idén újdonsággal is készül a dm: megszületett a program dala az Iszkiri együttes előadásában, a játékos rigmusokból  kiderül, mi minden történhet a fogakkal, ha nem vigyáznak rájuk a gyerekek. Íme, ez a program dala, amelyhez videóklip is készült, mely augusztusban és szeptemberben a Minimax csatornán lesz látható.

A dm 2016-ban pályázatot ír ki általános iskolák első és másodikos osztályainak, a pályázat a program dalához kapcsolódik: a diákokat arra kéri a dm, dolgozzák fel a szerzeményt egy kis videó formájában, amelyet egy mobiltelefonnal is elkészíthetnek.

Az első 10 000 pályázó diák fogápolási kezdőcsomagot kap ajándékba, a legkreatívabb 10 pályázó osztály pedig egészségnapot nyer a Minipolisz gyerekvárosba.

mosolygo fogacskak

A legjobbakról az idei évben közönségszavazás dönt, szavazni a pályázat weboldalán lehet, a www.dm-egyuttegymasert.hu  oldalon, ahol a pályázat részletei is elérhetők.

A pályázat időszaka: 2016.09.15-2016. 10.12.

Az edukációs programot a dm törzsvásárlói pontadományozással támogathatják augusztus 11. és szeptember 30. között, cserébe a dm egy foglalkoztató füzetet ad ajándékba, amellyel a gyerekek játékos formában sajátíthatják el a helyes fogápolás alapjait. A programmal a családok a Minipolisz gyerekvárosban és a Minimax gyerekhajón is találkozhatnak.

Kevés ilyen pályázat van, ahol ennyire fontos és jó a cél, és ilyen sok díjazott is lehet, úgyhogy kedves anyukák, nagymamák (és oldalunkat titokban böngésző apukák és nagypapák) – gyerünk, hívjátok fel a gyerkőcök figyelmét a dalra, a pályázatra és mindenekelőtt a fogápolás fontosságára! Éljenek a mosolygó fogacskák!

mosolygo fogacskak