">

Mozog-forog-színes – ötlet gyerekszobába

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Van abban valami elbűvölően szemet gyönyörködtető, amikor egy kis szellő hatására megmozdulnak a tárgyak és önálló életre kelnek. (Ezt így most, két hét hőség és mozdulatlan levegő után különösen állíthatjuk…) A kisgyerekek, sőt már a világra rácsodálkozó kisbabák is nagyon szeretik nézni, hosszan vizsgálni, ahogyan mozognak a dolgok. Éppen ezért jó ötlet, mindig akasztani valamit a gyerekszobába, a kiságy fölé vagy mellé, játékokat, csengettyűket, ami a koruknak éppen megfelel. Természetesen nemcsak vásárolni lehet efféle szerkentyűket, minden elképzelhető anyagból és a szivárvány minden színében, hanem önállóan is könnyedén készíthetünk hasonló felfüggeszthető alakzatokat. A lehetőségek száma végtelen. Lehet papírból, fémből, virágból, vagy kagylóból, ahogy most itt láthatjátok. És ezek a kedves, fantáziadús alakzatok még akkor is megmaradhatnak, amikor a gyerekek már kinőtték a kiságyat. Bárhol jól mutatnak a lakásban, és tényleg az első fuvallatra mozgásba lendülnek :-)

Hozzávalók:

  • Vessző (ezt be kell áztatni)
  • Kagylók (párosan válogassuk őket)
  • Valamilyen vékony papír
  • Damil
  • Ragasztó
  • Szalag

1. lépés:
A beáztatott vesszőket fonjuk össze koszorúvá, négy ponton függesszük fel a szalaggal.
2. lépés:
Vegyünk két kagylót, fogjunk össze velük egy papírt, ragasszuk össze, majd vágjuk körbe úgy, hogy a halacskák uszonyait mintázzák.
3. lépés:
Ha megvagyunk a halacskákkal, különböző magasságban lógassuk fel őket a damilra, amit szintén célszerű odaragasztani.
4. lépés:
Vágjunk kör alakú cikkelyeket egy kék papírból, majd csigavonalban vágjuk be. Tűzzük fel a koszorúra, húzzuk szét. Ahogy mozgatja a szél, a víz mozgására fog emlékeztetni.

Készítési útmutató letölthető itt: Mozgó alakzatok

Küldjetek fotókat, hogy ti mit találtatok ki és mit alkottatok, minden ötletre vevők vagyunk!

Puszi: Réka és Gabi