">

Párnakoncert Palya Beával

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
rekapirosÉn csak ámulok és bámulok. Hogy van ez? Honnan jön? A szavak, a hangok, a dallamok. Amik elvarázsolnak, letaglóznak, elrepítenek, felkavarnak. Ugyanis sosem úszom meg szárazon, ha Palya Beát hallgatom vagy olvasom. Az tuti, hogy nem velem van a baj. Pontosabban nem én vagyok “Palyabea-érzékeny” egyedül, hiszen óriási tábor az övé. Nem rajongó-féle, hanem együttlélegzős. Legalábbis én így érzékelem kívülről. De néha belülre kerülök és az nagyon jó. Szóval ott akarok lenni valamelyik párnán. Becsukni a szemem és hagyni magam, adni magam. Gyertek velem, legyünk belül!

De előtte olvassátok el Bea hívó szavait. Minden benne van, amit én nem tudtam megfogalmazni. :-)

„Az Altatok album dalai egy belső, csendes helyről születtek. palyabeaLassú hajnalokon, lusta estéken találtak rám ezek a szavak és dallamok. Lili a hasamban volt, alig ismertük egymást, mégis úgy emlékszem, a lelkeink könnyű táncot jártak, és arról sugdolóztak, hogy mennyire szeretik egymást.

Ezt a nyugalmat, csendet, könnyűséget, az önmagunkkal és egymással való kapcsolódás mély élményét szeretném most adni nektek ezzel a párnakoncerttel. Nektek csak annyi a dolgotok, hogy átadjátok magatokat a puha párnáknak, a kényelmes foteleknek, meg a hangoknak. Utazhattok a zenével, alhattok is egy jót, dúdolhattok velem együtt, de csak ha jólesik, foghatjátok egymás kezét is, tapsolni sem kell.

Ez nem egy hagyományos koncert. Félretesszük a megszokott színpad-közönség, zenész-nem zenész leosztást. Közös tér van és közös idő, dallamok, szavak, a belégzés és a kilégzés, akolmeleg. Mi meg majd Gerzson János zenésztársammal óvatosan kísérünk titeket az utatokon, adunk nektek puha hangokat, játszunk az Altatok legszebb darabjait és másféle csendes-belső zenéket is, régi és új lélek-dalaimat. Találkozunk.”

Palya Bea

A koncertről bővebb információt találtok itt: Palya Bea Altatok Párnakoncert – Muzikum Klub – 2014. április 23. szerda, 21.00

Egy kis ízelítőt pedig itt:

Találkozunk ott? :-)

Puszi: Réka