">

Sima ügy: végleges szőrtelenítés
Ha közeleg a nyár, egyre többet jutnak eszünkbe bizonyos dolgok. Persze az is, hogy beleférünk-e e tavalyi nyári ruhákba, hogy áll majd rajtunk a bikini a hosszú tél után, de sokaknak örök visszatérő probléma a szőrtelenítés kérdése is. Ilyenkor elnyomhatunk ugyan egy sóhajt, hogy nagyanyáinknak mennyivel könnyebb volt, hogy nem kellett ezzel foglalkozniuk, de azért ha szívünkre tesszük a kezünket, mi már az a generáció vagyunk, akinek természetes, hogy megszabadul a felesleges szőrszálaktól. Egyes források szerint azért ez nem annyira újkeletű divat, 1915-től kezdve már fel-felbukkantak a különféle szőrtelenítő eljárások, gyanta, wax, borotva, de a modernkori technológia vívmánya azért lényegesen kegyesebb már hozzánk. Igazából a lézeres szőrtelenítés már elég régen elérhető, de mivel a gépek egyre többet tudnak, így értelemszerűen a kezelések is jóval sikeresebbek lesznek. 

Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk belevágni egy vagy több testrészen a végleges szőrtelenítésbe, mindenképpen olyan szolgáltatót válasszunk, ahol igazán profi, piacvezető berendezés található. A legmodernebb, legbiztonságosabb gépek egyike jelenleg az Eunsung Clearlight orvosi dióda lézer, melyre a budapesti Your Skin Medicalnál bukkantunk. A Clearlight™ LD808 Dióda Lézer 808 nm-es hullámhosszú lézersugarat alkalmaz, amely ideális a hatékony és eredményes tartós szőrtelenítő kezelésekhez. A magas impulzus-frekvencia minimalizálja a bőr felső rétegében a sérülés kockázatát, valamint a kezelések is rövidebb időtartamúak a páciensek nagyobb megelégedettségére. A kezelések biztonságát fokozza a kezelőfejek intenzív kontakt-hűtése. Többféle impulzusmód állítható be a páciensek egyéni bőrjellemzőinek megfelelően, ezáltal minimalizálható a fájdalom-érzet és növelhető a hatékonyság is. Gyors, eredményes és biztonságos működésével a Clearlight™ Dióda Lézer a szőrtelenítés csúcstechnológiáját képviseli. A kezelések előtt mindenképpen szükséges egy konzultáció, ahol felmérik a bőr típusát, elhangzanak a legfontosabb információk a folyamatról, és egy próbavillantás is megtörténik, hogy kiderüljön, hogy reagál a vendég bőre a kezelésre. Ilyenkor oszlanak el a félelmek is, hiszen a lézeres szőrtelenítés nem véletlenül olyan népszerű, mivel fájdalommentes, ráadásul hatékony és biztonságos is, garantált eredménnyel.

Nem muszáj a teljes szakmai folyamatot elsajátítanunk, de nyilván mindenkit érdekel a működési elv: a dióda lézer sugarának hőenergiája a szőrszálak sötétebb színű pigmentjeit veszi kezelésbe, miközben a bőr nem károsodik. A szőrszálban elnyelődött optikai energia hőenergiává alakul, amely a szőrszál hőmérsékletét  60 °C-ra emeli. Ennek hatására történik meg az a folyamat, hogy véglegesen leáll a szőrszál növekedése.

Ha az anyajegyeink miatt aggódnánk, ne tegyük. Kezelés előtt fehér ceruzával vagy krémmel fedik be ezeket, a kezelni kívánt felületre pedig egy hűvös zselé kerül. A kezelés idején védőszemüveget kell felvenni, hogy a lézersugár ne ártson szemünknek. A kezelő beállítja a gépet a megfelelő értékekre, ami bőr- és szőrtípus szerint mindenkinél más, és már kezdődhet is a kezelés. Egy minimális “csipkedő” érzésen kívül másra nem kell számítani. Amit érdemes figyelembe venni, hogy fontos, hogy legyen szőrtüsző a kezelt területen, így már a beavatkozás előtt egy hónappal hanyagoljuk a gyantázást, epilálást, legfeljebb borotvát használjunk. Sőt, azt kell is használni a kezelés előtti napon. Napozni, szoláriumozni viszont szigorúan tilos! Kezelés előtt és után is, 2-2 hét teljes tilalmi idő van! 

A dióda lézer legnagyobb előnye, hogy akár a kevésbé világos bőrű páciensek szőrproblémáin is hatékonyan tud segíteni. Míg más berendezések egy kreol bőrű vendég esetén esetleg fájdalommal, pigmentációval vagy hegesedéssel járhatnak, itt jó eredmények születhetnek, kellemetlen mellékhatások nélkül. 

Gyakori kérdés még, hogy mennyi ideig tart egy kezeléssorozat. Mivel a szőr ciklusa testtájanként különböző, általában ismételt kezeléseket végeznek. A legtöbb lézerrendszer egyetlen kezelés során a szőrt 10-40 %-kal csökkenti, három kezelés 30-70 %-kal, és a további ismételt kezelések akár 90 %-kal. Célszerű ez eredményeket évente egy utókezeléssel fenntartani.

A dióda lézeres szőrtelenítés fantasztikus előnye tehát, hogy nincs fájdalom, biztonságos és kényelmes, non-invazív eljárás, amely minden bőrtípus esetén hatásos. Ha tehát eddig haboztunk, ne féljünk, vágjunk bele nyugodtan! A sima lábak és egyéb testrészek mellett a legnagyobb ajándéka ennek a dolognak mindenképpen az a sok felszabaduló idő lesz, amelyet eddig a szőrtelenítésre fordítottunk. Ráadásul jelenleg éppen kedvezményes bérletekkel várják az érdeklődőket, foglalj időpontot mielőbb!