">

Szabadtéri mókák ideje

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Végre itt a nyár, és ilyenkor nem is kérdés, hogy minden lehetséges percet a szabadban érdemes tölteni. Akik kertes házban laknak, persze már hosszú hetek óta élvezik ezt az előnyt, de most eljött azoknak a lurkóknak is az ideje, akik hosszabb időt tudnak eltölteni a nagyszülőknél, esetleg a családi nyaralóban, vagy akár napközis táborokban, vagy csak egyszerűen parkokban, játszótereken lehet hosszabb murikat csapni.

Ilyenkor érdemes néhány olyan dologgal is felszerelkezni, amelyek kis helyen elférnek, könnyen összecsukhatóak és bárhol, bármikor előkaphatóak. Körülnéztünk kicsit a KreatívJáték.hu kínálatában, és sok klassz dologra bukkantunk. Például ilyen a klasszikus karikadobálós Buitenspeel játék, vagy a labdahúzós, amelyben az a feladat, hogy minél gyorsabban húzzuk a labdát a kötél mentén. Nagyobb társaságok tudják jól játszani a labdaegyensúlyozó játékot, az ernyő segítségével. Ilyenkor fontos az együttműködés, hiszen a pattogó labdákra mindenkinek ügyelnie kell, hogy ne essenek le a 3 méteres ernyőről. A 2 méter átmérőjű kerti frizbi szerintünk igazán szuper szórakozást nyújthat a felnőtteknek is, mi például egy ilyet nagyon szívesen kipróbálnánk egy-egy hosszúra nyúló nyári délutánon, amikor már besokalltunk a strandból. Apropó, strand! A vizezés, pacsálás a legtöbb gyereknek kedvenc programja, a hőségriadók idején pedig jól is esik valami kis vizes játék. A Buitenspeel spriccelő virágja és polipja ilyenkor igazán remekül szuperálhat, a kerti slagra kell csavarni, és már indulhat is a házi vizes bajnokság. Aki el tud ugrani a vízsugarak elől, az kapja a következő fagyit, vagy az választhat estére filmet vagy társasjátékot.

A nyár a hosszú séták ideje is, lehet mindenhová gyalog menni, hiszen kicsit ráérősebbek vagyunk, kevésbé kell rohannunk, kapkodnunk az idő nagyobb részében. Ez a legjobb alkalom, hogy a gyerekek megszokjanak egy új „járművet”, legyen szó, akár tanulóbicikliről vagy tricikliről, vagy akár éppen egy-egy számmal nagyobb új bicikliről. A tanulóbiciklik választása sok szülőnek okoz fejtörést. Aki a fajátékok elkötelezett híve, az imádni fogja a Janod gyönyörűséges fa-járgányait, amelyek Magyarországon kizárólag a márkaképviselő KreatívJáték.hu áruházban kaphatóak. Lányos és fiús színt is találunk, a mi kedvencünk a csodaszép menta-színű fa futóbicikli, amely állítható magassága miatt több évig is lehet a kisgazdája kedvence.

Tovább böngészve a honlapot, nagy örömmel fedeztük fel a Hudora-termékeket. Ezek között találtunk 12-es és 16-os bringákat, hatalmas választékban jobbnál jobb rollereket, gördeszkákat, állítható méretű görkorikat, sőt még gokart-autót is. De a mi csúcskedvencünk egyértelműen a fészekhinták lettek, nagy örömmel tapasztaltuk, hogy akár 100-120 kg-ig is terhelhetőek, tehát a gyerekek mellett még a felnőttek is ki tudják próbálni titokban. Már csak a diófának, vagy a hintaállványnak kell bírnia a gyűrődést, és akkor indulhat is a nyári lazító hintázás. Egyelőre nem tudtunk választani a kerek, a téglalap formájú, vagy a kalózos sátras fészekhinták közül, de rajta vagyunk az ügyön. A hintázás előnyeiről, fejlesztő hatásáról már írtunk nektek, úgyhogy aki teheti, szerezzen be hintát a gyermekének, jót teszünk vele és még kellemes perceket is szerzünk a család apraja-nagyjának.

A sporteszközöket is széles választékban találjuk meg a KreatívJáték.hu kínálatában. Akár focikaput és focilabdát is tudunk rendelni, tollasütőket, dartsokat többféle változatban. A mi kedvencünk az a 11 darabos strandszett, amelyet egy praktikus zsákban magunkkal is tudunk vinni a nyaralásra is, és amelyből gazdagon tudunk választani, hogy a mini tollaslabda szettel, a strandtenisszel, a tapadós labdajátékkal vagy a frizbivel szeretnénk játszani. A Janod szabadtéri játékai és a Hudora-cuccok között is számtalan klasszikus ugrókötelet is találunk, na, az is egy olyan játékszer, amely bármikor, bárhol velünk lehet és unatkozás esetén simán elő tudjuk kapni a táskánkból a csemeténk szórakoztatására. Akár még egy hosszúra nyúlt autóút pihenőidejében is, egy gyors felfrissülésre, energialevezetésre tökéletes lehet.

És ha már a nyárról van szó: szerintünk szinte nincs is olyan szülő, aki mindig nyugodt lehet a gyermeke felől, Legyen az strand, játszótér, vízpart, hipermarket, hiszen a csemeték figyelmét olykor eltereli valami, és képesek felfedezőútra indulni és egy pillanat alatt eltűnni. Nos, az ilyen esetekre szóló igazán hasznos és nélkülözhetetlen találmány a gyermek adataival ellátott információs szalagkarkötő, mely számtalanszor nyitható, csukható. Ízlés és gyerkőc szerint megválogatható a stílus, lehet unikornisos, nyuszis, virágos, koronás, vagy éppen autós, lovagos, repülős avagy krokodilos is. Ez tényleg egy nélkülözhetetlen kellék, szerezzük be időben!

Nos, és most a végére hagytunk egy szuper meglepetést! A fenti márkákra (Buitenspeel, Hudora, Janod-biciklik és Infoband) – csakis ti, az Anyakanyar olvasói kaptok egy 20 %-os kupont, amelyet egészen július 22-ig be lehet váltani. Az oldalsávban találjátok ezt a bannert, onnan katt a KreatívJáték.hu oldalra és már lehet is válogatni a klasszabbnál klasszabb nyári játékok között!

Szép nyarat, sok játékot kívánunk nektek is!