">

Legendás játékok gyereknapra
Közeleg a gyereknap, ilyenkor érdemes kicsit elmerengeni, hogy mi is lesz a meglepi a gyerekeknek május utolsó vasárnapján. Túlzásba se essünk, mert azért igazából nem a legnagyobb ünnep, de mégiscsak jár az ajándék, úgyhogy valami apróságot, a gyerek szívének kedves játékot csak érdemes levadásznunk. Ebben segítség lesz a KreatívJáték.hu webáruház akciója, mert jövő vasárnapig minden 8000 Ft feletti vásárlás esetén 15 % kedvezmény jár, aki pedig elmegy személyesen átvenni az interneten megrendelt játékokat a Bécsi úti KreatívJáték Áruházba, egy Playmobil figurát is bezsebelhet extra ajándékként.

Na de nézzünk csak körül, mi is lehet valami nagyon frappáns, kedves apróság! Van nekünk egy kedvenc játékcsaládunk, igazából azért is szeretünk a gyereknek ilyet ajándékozni, mert magunknak is meglehetősen tetszik. Hogy micsoda? Hát azok a tündéri élethű kis állatkák, amelyeket a Schleich családban találhatunk. A méltán híres figurák története 1935-ben kezdődött amikor Friedrich Schleich megalapította családi vállalkozását, majd nem sokkal később az 50-es évek elején megalkotta az első játékokat. Sikere töretlen, így lett jelenleg is az egyik legnagyobb játékgyár Németországban, több mint 50 országba jutott el ez alatt az idő alatt.

Nem csoda, hiszen ezekkel az élethű figurákkal a gyerekek rendkívül könnyen ismerkedhetnek meg a vadon élő és a háziállatokkal. A Schleich filozófiája szerint „a gyermek a legértékesebb a világon”, így minőségi termékeikkel kreativitásra buzdítják a lurkókat. A kis figurákkal mindenféle kalandos helyzetbe lehet keveredni képzeletben, legyen szó akár dzsungelről, állatkertről, farmról vagy lovardáról. A képzeletnek semmi sem szab határt, ezzel a játékkal tényleg bárhol és bármikor önfeledt játékba lehet kezdeni, kis helyen elfér, bármilyen unalmas helyzetben ott lehet és szórakoztathatja a gyereket.

Nézzétek csak, a gyerekek milyen kreatív módon tudják használni:

És hát nyilván sokunkban felmerül a kérdés, miként tudnak ilyen tökéletes kis figurák születni, annyira élethű mások, hogy csak ámulunk. Hát így: a tervezőket egyértelműen a természet inspirálja. Első lépésként megrajzolják a terveket, majd ezek után kiöntésre kerülnek a viaszfigurák. Ez a része állítólag nagyon kellemes hangulatban telik mindig, mert az egyik legnagyobb élmény látni mindezt. Az így kapott első modell keresztül megy egy ellenőrző folyamaton, miután pedig a szakértők jóváhagyták, következő lépésként jön az alap festés, legvégül kézzel finomítják, festik tovább a legmagasabb minőség érdekében, ezzel téve teljesen egyedivé a Schleich figuráit. A tervezés és a gyártó sablon készítését még mindig Németországban végzik, ami a festést illeti, ezt már a kínai precizitásra és gyorsaságra bízzák. Néhány évvel ezelőtt készült erről egy bemutató kisfilm is:

Ha valahol kevésbé állatrajongó a gyermek, akkor nem nagyon lehet melléfogni a BRIO minőségi fából, kopásmentes festékekkel készített vasúti pályáival. A BRIO játékokban az a jó, hogy bármi bármivel kompatibilis, tehát ha elkezdjük begyűjteni az elemeket, egy végtelen nagy játszóteret is megalkothatunk velük. Amellyel jó esetben gyerekeink gyerekei, sőt még unokái is játszhatnak majd. Tudtátok, hogy a BRIO egy egészen parányi kis cég volt? Aprócska fakosárkákat árult egy fiúcska egy svéd faluban. Majd a megspórolt pénzén újabb kosárkákat gyártott és később Dániában is szerencsét próbált. Aztán egy idő után már feleségével együtt talált ki további minőségi fajátékokat, ekkor már 170 termékkel rukkoltak elő. 1908-ban aztán három fiukra hagyták a céget, akik már a következő évben létrehozták a BRIO-t, amely innentől kezdve szélsebes fejlődésnek indult.  A mai napig sokat tesz a cég azért, hogy új játékokat fejlesszenek ki a gyermekek számára, több régi játékot új köntösbe öltöztettek, azonban évről évre sok-sok újdonsággal is meglepik a kicsiket. És mindezek mellett a BRIO 1940 óta a svéd királyi család beszállítója is lett,  2012-ben például Viktória hercegnő egy speciálisan kivitelezett kék BRIO babakocsit választott lányának, Estelle hercegnőnek.

Nos, hát ennyit a márkák körüli merengésről, most irány a KreatívJáték.hu webáruház, ne feledjétek, vasárnapig 15 % kedvezmény a vásárlásra! Jövő héten pedig már GYEREKNAAAAP!!!