">

Klasszikus és modern játékcsodák
Tavaly már elárultuk nektek, hogy ha van ilyen lehetőség, akkor mi bizony inkább a természetes anyagokból készült játékokra voksolunk. Így a Provida Játék által forgalmazott Vilac francia márka első látásra a szívünkbe lopta magát. A Vilac, amely egy kis asztalosműhelyből nőtte ki magát, 1911 óta gyárt elsősorban fajátékokat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, fényes, színes felületei jellegzetesek. A kínálat folyamatosan bővül beltéri és kültéri játékokkal is. A játékok tervezői a klasszikusabb stílustól a modern felfogásig alkotják meg a szebbnél szebb, magas minőségű játékokat.

vilac-babahaz-borondben_1_8433

A kínálatot böngészve, nagyon klassz dolgokra bukkantunk. A lányok minden bizonnyal imádni fogják azt a babaházat, amely egy bőröndbe összecsukható, és berendezési tárgyakkal, játékfigurákkal együtt egy kompakt, tökéletes kis játék. Ugyancsak lányok kedvencei lehetnek a Vilac fa ékszer szettjei, és ezeket akár egy játékos babazsúron is lehet viselni, amikor is az Elvarázsolt erdő motívumokkal díszített, zenélő teáskészlettel szervírozzák a kislányok a teát.

zenelo-teaskeszlet_1_9668-extralarge-1

A kicsiket szórakoztatja a Kert komplex felfedező, amely nem más, mint egy fából készült kertecske a legkisebbeknek, a számolás könnyű elsajátításához. A zöldségek és gyümölcsök átpakolásával, pörgetésével egyszerűen lehet a számolást gyakorolni, úgy, hogy fel se tűnjön, hogy most tanulunk is valamit.

A fiúk sem maradnak izgalmas játékok nélkül. A kisautó a legtöbb fiúnak a mindene, találtunk mini fa versenyautókat, de egy olyan fából készült 3 szintes garázst is, amelynek segítségével nagyon komolyan lehet ezekkel a versenyautókkal játszani. Egészen aprók pedig húzós versenyautókkal hangolódhatnak a későbbi Forma-1 rajongásra.

versenyauto-huzos-jatek-piros_1_4927-extralarge

Szintén nagyon menő ajándék lehet a teherautó garázsszett is, és a Vidám munkagépek névre hallgató építőszett. Imádjuk a színeket, formákat, a nem túlbonyolított, mégis szép vonalvezetésű, biztonságos, igényes kivitelezéssel készült játékokat. És azt gondoljuk, hogy az apró megajándékozottak is éppen így lesznek vele.

vidam-munkgepek-epitojatek-fabol_9_6584-extralarge

Aztán persze van olyan, ami sosem megy ki a divatból. Valamiért azt gondoljuk, hogy minden szülő boldogan veszi meg azokat a játékokat (persze modernebb kiadásban), amelyekért valaha ő is rajongott. Ha emlékeztek a régi idők kaleidoszkópjára, búgócsigájára, tekerős zenedobozára, akkor jó hírünk van, a Provida Játéknál ezek is megtalálhatóak, gyönyörű grafikákkal, fiúknak és lányoknak egyaránt jól illő külsővel. Ha választanunk kéne, melyik is tetszik a legjobban, bajban lennénk. Zenedobozból talán a Rózsakert, búgócsigából a virágos, kaleidoszkópból pedig a Buckingham névre hallgató „Londonos.” De egytől egyik mindegyik nagyon klassz!

retro-jatekok

A Vilac kínálatában találtunk egy személyes kedvencet is. A mágneses világtérkép puzzle nagyszerű ajándéktipp olyan lurkóknak, akikkel ily módon játékosan lehet megszerettetni a földrajzot. Ez nem egy sokdarabos puzzle, hiszen csupán 68 db-ból áll, de bájos grafikák segítségével „rakhatjuk össze” konkrétan és fejben is, hogy melyik kontinens merre található, és milyen az élőviláguk. Ajánljuk szeretettel ezt is, de persze még ezenkívül is számtalan kitűnő, igényes fejlesztő játékot találhattok a Provida Játék kínálatában. Nézzetek be ti is!