">

Számok bűvöletében

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
2020. Különleges évszám. Sokat vártunk tőle, minden bizonnyal sokan. Hááát… lássuk be, meglehetősen másképp alakult. Ezek után mit is gondoljunk a számokról? Egyáltalán, tudjuk, hogy mire is jó a számmisztika?

A számmisztika jelen van az életünk minden területén. A számoknak rezgése van. James Graham Montrose (1612-1650) skót tábornok a következőket mondta: “Rezgésből álló világegyetemben élünk, és minden ember, aki e világra születik, rá jellemző rezgést bocsát ki, amely rezgésminőség őt mindenki mástól megkülönbözteti.” Ha megismerjük, mit mutatnak nekünk ezek a rezgések, azzal könnyebbé tehetjük az életünket.

A számok mindig hitelesek. Szerepelnek a térben és időben, rendszerbe foglalják a létezésünket. Születési szám, adószám, telefonszám, házszám, igazolványszám, az autónk rendszáma, bankkártyaszám és még sorolhatnánk. A számok nagyon nagy erővel rendelkeznek. Számokkal és betűkkel mindent leírhatunk, sok mindent megtudhatunk a személyiségünkről és még a jövőnkbe is bepillantást nyerhetünk.

A számmisztika elemzés készítése logikusan felépített rendszeren alapul, a nevével ellentétben egyáltalán nem misztikus, de rendkívül összetett. Alapjait az ókori matematikus Püthagorasz fektette le.

Püthagorasz az egytől kilencig terjedő számokhoz különböző tulajdonságokat rendelt, amely az egyént leginkább jellemzi. Ezek között pozitív és negatív tulajdonságok egyaránt szerepelnek.

  • 1 = lendület, céltalanság
  • 2 = alkalmazkodás, kétségek
  • 3 = optimizmus, pesszimizmus
  • 4 = stabilitás, rugalmatlanság
  • 5 = függetlenség, káosz
  • 6 = harmónia, döntésképtelenség
  • 7 = önbizalom, függőségek
  • 8 = egyensúly, mértéktelenség
  • 9 = bölcsesség, maximalizmus

Jó és rossz számok?

Számos tévhit kering a számmisztikában a jó és rossz számokkal kapcsolatban, pedig nincsenek szerencsés vagy kevésbé szerencsés számok, ha mégis úgy érezzük egy adott számmal kapcsolatban, hogy az mindig szerencsét hoz nekünk, ezzel a tulajdonsággal mi magunk ruháztuk fel. Például aki nyolcadikán született és ezért tombolán mindig megveszi a nyolcas számút és nyer is vele, az csupán energetikailag felruházta a számot a nyerés energiájával, ezért működik. Ami elhiszünk, hogy a mienk lehet, az meg is nyerhetjük. Másnak lehet, hogy az egyes szám tölti be ugyanezt a szerepet.

Bármely szám rezgése lehet negatív vagy pozitív, ezt a pillanatnyi lelkiállapotunk határozza meg. Az, hogy melyek a legdominánsabb tulajdonságaink, azt a születési napunk határozza meg. Persze emellett a hozzáállásunk is nagy hatással van a mindennapjainkra, és az is hogy mire helyezzük a fókuszt. A jó dolgokra összpontosítva könnyebb magasabb rezgésen maradni.

A számmisztika névből és születési dátumból elemez

A számmisztika vagy numerológia kézen fogva jár a névmisztikával. A numerológus a név és/vagy a születési időpontból állítja fel a számmisztikai képletet. A születési dátum alapján készült numeroszkóp bár más összefüggések alapján készül, mégis az eredménye számos hasonlóságot mutat a születési horoszkóppal.

A névelemzésnél az ábécé betűit számokká alakítják, külön számolva a mássalhangzók és a magánhangzók értékeit, egyjegyűre egyszerűsítik, ezzel előbukkannak az egyénre jellemző domináns pozitív és negatív tulajdonságok.

Jövendölésre is használható a számmisztika?

Nem igazán jósol, inkább csak rávilágít arra, amire nem szívesen nézünk rá.  A személyiség jellemzés mellett a lehetőségeidről is kaphatsz információkat. Persze nagyon fontos leszögezni, hogy ez egyáltalán nem szentírás, mert a választásainkkal hatalmat gyakorolhatunk a lehetőségeink felett. Mindig van egy legjobb kimenetel, amit ugyanúgy választhatsz, mint a legkedvezőtlenebbet.  A számmisztika jelzi a lehetőségeket, de élni velük neked kell. A döntések meghozatalát nem lehet megúszni és persze az eredmények majd megmutatják mennyire volt helyes az a bizonyos döntés.

Végezetül, nincsenek jó vagy rossz, szerencsés vagy peches számok, és éppen így nincsenek jó vagy rossz döntések, csak döntések vannak. Az életben bármilyen lehetőséget választunk az hatással van a jövőnkre és tanulhatunk belőle, fejlődhetünk általa, a számmisztika pedig segít rálátni a lehetőségeinkre.