">

Szezonkedvenc hely: Seasons Bistro

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabireka_lurexSzeretünk otthon enni, de örömmel hallunk olyan helyekről is, ahol igazán jót lehet házonkívül is falatozni. Bár nálunk nem okoz gondot a főzés, de azért néha csak adódik egy-egy olyan hétvége, vagy akár este, amikor szívesebben vesszük, ha más főz, más terít, más mosogat, és az ember lánya átadhatja magát az étkezés élményének, no meg annak, hogy a családdal, barátokkal nyugalmasan, kényelmesen ücsöröghet egy-két-három órát. Így természetesen örömmel figyelünk fel olyan helyekre, amelyek nemrég kerültek fel Budapest gasztronómiai térképére. Ami nem ritkaság, mert gombamód szaporodnak az éttermek, pubok, pizzériák, bisztrók, de igazán jó élmény azért nem mindenhol várja a látogatókat. Így egy-egy jó tippért különösen hálásak lehetünk, így keveredtünk el a Zeneakadémiánál lévő Seasons Bisztróba, ami a Liszt Ferenc tér Király utcai sarkán található.

SEASONS_mail__04

A hely már önmagában is elvarázsol: mediterrán hangulat van, de közben meleg, otthonos. Egyformán elférnek benne elegáns ebédelő ügyvédféle vendégek, mint a hátsó részben kicsit bohémabb, lazább fazonok is. Nem kell feszengeni a gyerekes vendégeknek sem, és ami külön imádnivaló, be lehet kukkantani a konyhába is, a látványpultnál, így már előre lehet látni, hogy készülnek itt a jó dolgok.

SEASONS_latvanykonyha

Van például egy csodás faszenes kemence, Josper névre hallgat, amely egyenesen Barcelonából érkezett, és Budapesten még alig néhány testvére árválkodik, így aki szeretné kipróbálni a különleges zamatot, amelyet az 500 fokon sült húsok, halak, zöldségek kapnak, legjobban teszi, ha idejön.

Seasons_Josper

Van napi menü és heti ajánlat is. A szezonális krémlevesek közül a gesztenyével bolondított csicsókakrémlevest próbáltuk, ami egyszerűen csodálatos volt! De van persze állandó étlap is, amelyen éppúgy helyet kapnak igazi hungarikumok, mint a gulyásleves, a borjúpaprikás galuskával, vagy a Gundel palacsinta, mint könnyebb fogások, saláták, grillezett zöldségek. Amiért pedig egészen biztosan érdemes a Seasons Bisztrót törzshelyként választani, azok valóban a különleges, Josperben sült finomságok, kacsacomb, kacsamell, báránycsülök, tengeri hal, vagy éppen steak.

seasons kacsacomb

A desszertek közül izgalmasan hangzik a szezonálisan változó pite-kínálat is, de a liszt nélkül készülő fenséges házi csokoládétorta egyszerűen felejthetetlenül csodás!

seasons csokitorta

Szóval: itt nagy családi ebédek, vacsorák ideje, ha van rá módotok, és étterembe mennétek, akkor a Seasons Bisztróban egészen biztosan nem fogtok csalódni! Próbáljátok ki, ajánljuk sok szeretettel!

Puszi: Gabi és Réka