">

Színekkel a szürkeség ellen
reka_fehercsipkesA tél ugyan csak nyomokban érkezett meg idén, de a hosszúra nyúlt napok, a szürkeség már mindenkit kezd untatni. Megújulásra vágyunk, amit a tavasz a természet révén évről évre el is hoz nekünk, de miért is ne mehetnénk ennek elébe magunk is? Az otthonunk megújítása, frissítése olyan folyamat, amely végezhető bármikor, akár ezekben az unalmasabb hónapokban is, hogy mire beköszönt a napsütés, a környezetünk is megváltozva, picit átalakulva fogadhassa a közelgő évszakot, ezáltal más energiát, új lehetőségeket hozva az életünkbe.

Persze nem kell itt egészen óriási átalakításokra gondolni, ha már egy-egy helyiség új köntösbe öltözik, akkor akár az is elindíthatja a változásokat életünkben. A feng shui bölcsek úgy hiszik, 27 dolgot kell megváltoztatni a saját környezetünkben ahhoz, hogy életünkben jelentős pozitív, kedvünkre való változások álljanak be. Az első legfontosabb változtatás lehet például mindjárt a falszín. Variáljuk meg a fehéret, és felejtsük el végre a halványsárgát! Merjünk merészebben bánni az ecsettel, és frissítsük fel a környezetünket, vagy legalább egy darabját.

szinekkel a szurkeseg ellen

A következő hetekben néhány kedves kollégámmal együtt én is így teszek majd. Mi magunk ugyan nem neveztünk be az Arany Ecset Díjra, de az áprilisi eredményhirdetést mi is kíváncsian várjuk. Puskás Petiéknél öccsével, Danival közös otthoni dolgozószobájukat szeretnék újragondolni, itt szoktak stúdiózni és itt készülnek a The Biebers zenekar fotó- és videós munkálatai is. Még nem döntötték el pontosan, mire vágynak, de a lényeg, hogy azt szeretnék, ha a betoppanó vendég egészen biztosan megjegyezné, hogy milyen frappáns választás ez. Petit a fehér fal nyomasztja, az előző stúdiójában az volt, azt biztosan nem szeretné. De például geometrikus mintákat simán el tudna képzelni a dolgozószoba falain, inspirációképpen már megnézték ezeket a képeket is.

pasztellszinek

Koós Réka egy romantikus, zsalugáteres faházban él, a Dunakanyarban. A hálószobája az emeleten található, ezt szeretné kicsit átalakítani, főleg azért mert felújításra szorul a tárolást szolgáló polcrendszer is. Réka szeretné a korábbi stílust megtartani, így a halvány, pasztell színekben gondolkodik, de nem zárkózik el a fehértől sem.

Csonka András lakása néhány évvel ezelőtt teljes megújuláson ment keresztül, a korábbi élénk sárga és zöld falak után most a krémszín és a csokoládébarna dominál a belső térben. A nagy lakásfelújítás során azonban egy részre már nem került sor, és ez a nappaliból nyíló erkély, ami szinte meghosszabbítása a belső térnek. A részben fedett erkélyről bámulatos panoráma nyílik a Tabánra, és a Budai Vár hátsó részére, így nem is csoda, hogy András szívesen fogyasztja ott reggelijét jó idő esetén. András egy korallos árnyalat felé hajlik, ez adja majd az igazán tavaszias hangulatot, na meg a felújított balkondládákba ültetett növények.

korallszin

Mi a családommal, ahogyan tudjátok is, Budapest szívében élünk egy belső kétszintes lakásban, amelyhez egy apró kis tetőterasz is tartozik. Azt hiszem, tavaly nyár végén és ősz elején épp eleget meséltem arról nektek, hogy felújítás volt nálunk, amikor is a gyerekek részére külön szobácskát alakítottunk ki, de a terasz befejezése, felújítása az ősz beköszöntével elmaradt. Most ezt szeretnénk pótolni, hiszen nálunk a baráti beszélgetések, vacsora utáni eszmecserék színhelye is a kis terasz. A fal színéről még nincs elképzelésem, örömmel hallgatom meg a Trilak lakberendező szakértőjének véleményét is, és nézegetem az Arany Ecset Díj hivatalos instagramoldalát is.

Az elkészült terekről folyamatos beszámoló található majd az Arany Ecset Díj Facebook-oldalán.

Aki pedig kedvet kapott egy kis átalakításra, március 31-ig még beküldheti az elkészült, kifestett szoba vagy lakóhelyiség fotóját, és esélyt kaphat egy klassz nyereményre, amellyel akár festékszórót, keverőgépet, vagy színmérő készüléket és Trilak utalványokat nyerhetnek majd. Bővebb információt itt találhattok: www.trilak.hu/aranyecset

Puszi: Réka