">

Szivárvány-futás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabi_pirosAz Anyakanyar olvasói tudják rólam, hogy a test, szellem, lélek holisztikus egységében hiszek. Rendszeresen keresem, kutatom, hogy a testem által jelzett dolgok miatt a tudatomban, és a lelkemben milyen folyamatok zajlanak. Számomra fontos, hogy minden síkon foglalkozzunk magunkkal és hogy a testünket is ugyanúgy karbantartsuk, mint a lelkünket. Ezért járok rendszeresen a Holmes Place-be is, ahol Nagy Anett, aki a hely csoda marketingese egy szuper futásra hívott meg engem és az egész családomat is. Egy remek családi rendezvényre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami most először Budapesten is mosolyt csal majd a résztvevők arcára.

„A Bolygó legvidámabb 5 km-es futása” color run2néven is ismert The Color Run egy egyedülálló esemény, mellyel a résztvevők az egészséges életmódot, a vidámságot és az egyén függetlenségét ünneplik világszerte. A The Color Run futókat, azaz a színes futókat a világ sok nagyvárosában ünnepelhették már, és idén végre Budapestre is eljönnek. Szeptember 29-én délután kettő órától mi is velünk futunk majd, nem is csak a móka, de az esemény által támogatott jótékony cél miatt is. A futással való részvétellel ugyanis a Csemete Alapítványt tudjuk támogatni.

color run4Ez a színes futás egy igazi családi kikapcsolódás lesz, hisz mi lehet annál szórakoztatóbb, mint amikor a család apraja-nagyja együtt sportol a szabadban, emellett pedig még tetől-talpig színfelhőbe is burkolózhatunk. A The Color Run nem egy futóverseny, sokkal inkább szórakozás. Nem az számít, hogy aznap rekordokat döntsünk, hanem hogy egész életre szóló élményben legyen részünk. A résztvevők 5 km-t futnak, és a több ezer résztvevő minden egyes kilométernél tetőtől-talpig megmártózik a színekben. A célvonalnál egy gigantikus fesztivál zárja le az örömfutást. A verseny ideje alatt felhasznált rengeteg színes por belepi a sok vidám futót, és életre szóló élményt nyújt így minden résztvevőnek. A por egyébként 100%-ig természetes, nem mérgező, vízzel bőrről is lemosható és ruhából is könnyen kijön. Rendkívüli élmény csak nézni is a millió élénk színkombinációt, és örülni egymásnak, úgyhogy szurkolásra is csábítalak titeket!

A magyarországi The Color Run a Csemete Alapítvány color run1nagyszerű kezdeményezését támogatja. A Csemete Alapítvány 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy az állami gondozott és fogyatékkal élő gyermekek életminőségén javítson. Az alapítvány adományokat gyűjt és csoportos és egyéni projekteket hoz létre, melyek segítik az otthonok lakóinak fejlődését, növekedését és azt, hogy a társadalomba beilleszkedő felnőttekké válhassanak. 2011-ben például összegyűlt a szükséges összeg egy speciálisan felszerelt kisbusz megvásárlására, ennek segítségével az otthonok lakói rendszeres kirándulásokat tehetnek a zöldbe, sportfoglalkozásokra járhatnak, kulturális eseményekre vehetnek részt. Az alapítvány elnöke Snow Andrea azok közé a “hétköznapi hősök” közé tartozik, akit munkája elismeréséül a Samsung Magyarország és az Olimpiai Bizottság kiválasztott arra a ragyogó feladatra, hogy futhatott 2012-es Olimpiai Lánggal.

A futáson bizonyára többezren vesznek majd részt. Hat éves korig ingyenes, 14 éves korig 2.700 Ft, 24 éves korig 4.500 Ft, egyébként pedig 6.000 Ft a részvételi díj, amivel az alapítványt tudjátok támogatni. A regisztráció szeptember 29-én reggel 10-kor kezdődik, kaptok cserébe egy egyedi, névre szóló color runner pólót, fejpántot, lemosható tetoválást, és színes port.

Az alapgondolat tehát egyszerű: a rajtvonalnál fehér mezben indulók a célvonalban már több színben pompáznak. Ettől is olyan csodálatos látvány, a The Color Run futók látványa. Ha érdekel titeket a program és a kezdeményezés, akkor az alábbi Facebook oldalon találjátok meg a fontosabb információkat: https://www.facebook.com/thecolorrunmagyarorszag

Kedvcsinálónak pedig nézzetek meg egy videót:

Az alábbi linken pedig akár már most is jelentkezhettek a The Color Run futásra: Jelentkezés a Color Run futásra

Hajrá, hajrá! Fussunk, szaladjunk, színesedjünk, színekben pompázzunk!

Puszi: Gabi