">

Tárold az élelmiszert megfelelően!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Az  évvégi ünnepek után egészen biztosan nálatok is előfordult, hogy nehéz volt mit kezdeni a maradékkal. Ételt kidobni nem jó dolog, de ha valamiből túl sok van, egy idő után már pont egyik családtagnak sem kell. Nem is gondolnánk azonban, hogy némi szervezettség ezen a téren is mennyit segíthet! Ha szeretnénk abbahagyni az étel pazarlását, vagy megszabadulni pár felesleges kilótól, akkor az ételdobozok és az üvegek feltétlenül segítenek ebben. A megfelelő tárolás meghosszabbítja az élelmiszerek élettartamát és megőrzi frissességüket. Ezenkívül rengeteg pénzt takaríthatunk meg, mivel nem kell idő előtt kidobnunk a megromlott ételeket vagy alapanyagokat. A dobozokban kisebb adag ételeket is előkészíthetünk másnapra, így folyamatosan irányítás alatt tarthatjuk az elfogyasztott ételek mennyiségét. A Bonami szakértőinek tippjei következnek.

Uzsonnás dobozok

Válasszuk ki az ideális dobozt, attól függően, hogy milyen élelmiszereket viszünk leggyakrabban a munkahelyre vagy csomagolunk a gyerekeknek az iskolába. Az egyik doboz tökéletes a joghurthoz és müzlihez, a másik pedig egy salátához. Ne felejtsük el a termoszt sem, ami jól fog jönni a hideg téli napokon!

Élelmiszertárolók

Hogyan válasszuk ki az ideális tárolókat? Az alap egy kiváló minőségű, tökéletesen zárható fedél, amely megvédi az ételeket a nedvességtől és a nem kívánatos kártevőktől. És milyen anyagot és formát válasszunk? Téglalap alakú ételtárolókkal jobban kihasználhatjuk a fiókban lévő helyet. A kerek formájú dobozok jól néznek ki egy nyitott polcon. A műanyag viszont kétségtelenül könnyebb, mint az üveg és nem kell aggódnunk a szilánkok miatt se. Ideális kisgyermekes családok számára.

 

Tartsuk frissen az ételeket vákuumozással!

Próbálunk környezettudatosan élni, de időnként mégis ki kell dobni a megromlott készételeket, és a hűtő mélyére csúszott zöldségeket? Akkor különösen tetszeni fog az a nagyszerű megoldás, amivel tovább frissen tarthatók az ételek. Fedezzük fel az otthoni étel vákuumozásban rejlő lehetőségeket a Zwilling márka praktikus termékeivel!

Mi kell a vákuumozáshoz?

Az otthoni vákuumozás alapdarabja az újratölthető elektromos vákuumpumpa, amely mindössze 300 g súlyú. Könnyen kezelhető, csendes és használatához nincs szükség semmilyen elektronikus vezetékre. A szivattyú automatikusan kikapcsol, ha eléri a megfelelő vákuum állapotot. Tetszőleges számú, változatos méretű üveg- vagy műanyagdobozt és zacskót vásárolhatunk hozzá, a saját és családunk igényeinek megfelelően.

Mik a vákuumozás előnyei?

Akár 5x tovább tárolhatjuk az ételeket. Ennek köszönhetően nem kell olyan gyakran bevásárolni, így rengeteg időt takaríthatunk meg. Megőrzi az ételek friss illatát és ízét, így senki sem mondja meg, hogy néhány nappal ezelőtt készült az ebéd. Segít előre megtervezni a heti étkezéseket. A vákuumozás megakadályozza az élelmiszerek megromlását akkor is, ha nem megfelelően fagyasztják le. A zacskókkal speciális, sous vide módszerrel sült húsokat is készíthetünk. A vákuumozás fél órára gyorsítja a húsok grillezési idejét.

További tippekért keressétek fel a Bonami.hu oldalt!