">

Tengeri hangulatban otthon

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Tenger. Végtelen kékség, párás sós levegő, halak, kagylók, séta a parti homokban, biciklizés a sétányon, na és persze fürdés a tengerben, este pedig mediterrán, finom vacsora. Az ideális nyaralás. Ami sokaknak megadatik szerencsére, hiszen 5-6 órányi autózásra csodálatos tengerpartok csábítják a látogatókat, és ha egyáltalán úgy alakul, hogy telik családi vakációra, nyaralásra, akkor voltaképpen nem is kerül sokkal többe, mint a Balatonon eltöltött néhány nap… Persze van, hogy mégsem sikerül kigazdálkodni a nyaralást a családi kasszából, vagy éppenséggel úgy alakul, hogy az a néhány nap már a nyár elején hipphopp lepereg, neadjisten a nyár végéig kell várni rá, úgyhogy azért sok időt töltünk tenger nélkül.

Persze ha elég találékonyak vagyunk, akkor otthon is simán felidézhetjük a tengeri hangulatot, színekkel, formákkal varázsolva teríthetünk bármikor úgy, hogy szinte a tenger morajlását is halljuk, annyira káprázatos lesz a hangulat. Körülnéztünk hát kicsit az egyik kedvenc boltunkban, és már hozzuk is az ötleteket!

butlers nyar siralyok

A színek ugye egyértelműek. Kék és fehér, és ezúttal a kékből is a világoskékeket, a türkizeket válasszuk. Ahogy a tengernek is kismillió színe van, itt is van több árnyalat, amely remekül működik együtt. Kék asztalterítővel máris kicsit tengert idéző hangulatot álmodunk meg. Dekorációként használjunk kagylókat, csigákat, aki nyaralt már a tengernél, az biztosan rendelkezik néhány saját példánnyal, de itthon is lehet dekorkagylókat beszerezni. Kis kosárkában az asztalra téve garantált a tengeri “feeling”. A Seaside névre hallgató fa-sirályok pedig igazán őrületesen jól néznek ki, tehetitek őket egyébként erkélyre vagy máshová is, de egy nyári asztalon remekül fognak mutatni.

butlers - tengeri nyar

Persze nem árt az asztalra egy szép fehér mécsestartó lámpás sem, ez mindig jót tesz egy terítéknek. Csakúgy, mint a jól megválasztott alátétek. A türkiz asztalterítőn pompásan érvényesülnek a rusztikus hatást keltő fonott alátétek, amelyek ezúttal halacskaformájúak. Ezzel már előre is jelzik, hogy tányérként sem kerül majd más az asztalra, mint halacska formájú levesestányér, szintén halat idéző lapostányér, valamint tengeri csillagok és kagylók világoskék és fehér színekben.

butlers halacskas alatet

Persze ezekben a tányérokban sem muszáj okvetlenül csak halételeket és tengeri herkentyűket szervírozni, bármilyen könnyű nyári étel jól mutat majd benne. Az aprócska tengeri csillag vagy kagyló formájú tálkák pedig rágcsálnivalók, apróra kockázott gyümölcs, olajos magvak felszolgálására is remekül alkalmas.

Szóval, ha valaki szeretné a vendégeit teljes tengeri dísszel elkápráztatni, és mondjuk egyébként is él-hal a kék és a fehér színekért, akkor érdemes ebből a kollekcióból választani ezt-azt. Ha pedig csak egy-egy aprósággal dobjuk fel a nyarat, akkor is fogunk találni kedves kiegészítőket, ezeken felül is, például halacska mintájú szalvétát, kagyló granulátumot, vagy tengeri só darálót. A mi kedvencünk a gyönyörű világoskék tengeri csillag tányér lett, ezt biztosan beszerezzük, és finom mediterrán falatkákat fogunk szervírozni rajta! Jó böngészést, és kellemes nyári vendéglátást nektek is!