">

Természetesen természetes
Különösen ilyenkor télen fordul elő, hogy egyre többen érezzük úgy, hogy a drogériákban kapható krémekre a bőrünk érzékenyen reagál. Kipirul, kipattog, hámlik, pedig nem ezt a hatást vártuk tőle. Ilyenkor igyekszik az ember lánya valami igazán igényes dolgot felfedezni, hogy a bőrünk hidratált maradjon és ne öregedjen túl korán. Nemrég rábukkantunk a Zelka Szappanmanufaktúra csodás termékeire. Az alapító, Budaházy Tünde elárult néhány titkot.

zelka1

“Mindenképpen a natúrkozmetikumokat ajánlom a test tisztítására és ápolására. A natúrkozmetikumok  kizárólag nagyon értékes természetes alapanyagokból és összetevőkből állnak, úgymint hidegen sajtolt növényi olajokból, növényi vajakból, kiváló és erős gyógyhatással rendelkező aromavizekből, valamint növényi kivonatokból, vitaminokból. A növények és természetes összetevők rendkívül gazdagok olyan hatóanyagokban, melyek kimondottan jótékonyan hatnak a bőrre, illetve a különböző bőrproblémákra. Gyógyhatásukat és gyógyerejüket több száz éve már bizonyították (pl. gyulladáscsökkentő, sebgyógyító). A természetes kozmetikumok nem tartalmaznak parabéneket, mesterséges tartósítószereket, szintetikus illatanyagokat, színezékeket, GMO-t, azaz génmódosított összetevőket és PEG-eket és származékait (pl. polietilénglükolt) melyek a bőrt áteresztővé és egyben sérülékennyé is teszik a káros anyagokkal szemben.”

zelka2

Érdekes neve van a márkának, de azt valószínűleg kevesen találnák ki, hogy a Zelka műhely nevét a márka “édesanyja” öt csodás lányáról álmodta meg, így ez a név Zita, Eszter, Lili, Kata és Anna neveinek kezdőbetűiből tevődik össze. Ily módon az irántuk érzett szeretete az általa készített natúrszappanokban is testet ölt. A Zelka Szappanmanufaktúra gondos kezek segítségével készíti natúrkozmetikumait, natúrszappanait, hogy a természet gyógyító és szépítő erejét egyetlen szappanba vagy tégelybe sűríthessék. A kozmetikumok előállításakor ötvözik a régi korok tudását és a modern technika nyújtotta lehetőségeket.

zelka3

Zelka natúrszappanokba  kizárólag gondosan összeválogatott és sajtolt növényi olajok kerülnek, melyek a bőrnek is gondoskodó védelmet nyújtanak. Így érik el, hogy testes, de jól habzó szappanok kerülnek ki a műhelyből. A natúrszappanok készítéséhez felhasznált színezőanyagaink és illatanyagaink mind olyan gyógynövények és illóolajok, amelyek önmagukban is számos jótékony hatással rendelkeznek. Így a Zelka natúrszappanok nemcsak jól tisztítanak, hanem gyengéden ápolnak is, és kivétel nélkül rendelkeznek valamilyen aromaterápiás tulajdonsággal. Egyes Zelka natúrszappanok kecsketejjel készülnek, így valóságos gyógyszappanná válnak, gazdagon hidratáló és ápoló tulajdonságokkal. Bővült a termékskála, hiszen a webshopban már nemcsak szappanok találhatók, hanem minden bőrtípus ápolására alkalmas Zelka arckrémek, testápolók, illóolajok is rendelhetők.