">

Tökéletes túrófánk

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
rekagabi_oszVagy legalábbis szerintünk tökéletes. Arra mindenképpen, hogy gyorsan valami finomságot varázsoljunk az asztalra, akár a családnak, csak úgy kényeztetésképpen, akár a hirtelen betoppanó vendégeknek. Túró és tojás gyakran akad otthon, ezért ez egy kézenfekvő dolog, ráadásul nagyon jó! Nem okvetlenül illeszkedik a diétánkba, de legfeljebb mi majd visszafogottan csipegetünk (avagy egyáltalán nem eszünk belőle), bár azért ezt nem könnyű megállni. A tökéletes túrófánk leheletkönnyű, aranybarna kis gömböc, amelyet csak úgy magában is el lehet majszolni. Remek köret is lehet valami szószos ételhez, de mi azért javaslunk hozzá egy kis vaníliát is, így pedig már mégiscsak inkább édességnek való. Óriási előnye, hogy félóra alatt tálalható.

Hozzávalók:turofank hozzavalok

  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 15-20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Így készül:

A túrót összetörjük egy tálban, hozzákeverjük a 3 egész tojást. Csipet sót adunk hozzá, egy csomag vaníliáscukrot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk. Ez kb. 15-20 dkg, de ne mérjétek, hanem a fenti útmutatást kövessétek. Rövid ideig állni hagyjuk, ez idő alatt kicsit megdagad, ahogy a zsemlemorzsa beszívja a nedvességet. Olajat forrósítunk és két kávéskanál segítségével kis gombócokat formálunk és aranybarnára sütjük. Tegyük papírtörlőre, az felszívja majd a felesleges zsiradékot róla. Porcukorral meghintjük, és valami finom lekvárt adunk hozzá. Csodálatos és gyors desszert!

turofank

Eláruljunk egy titkot? Szerintünk eperdzsemmel, vagy áfonyalekvárral a legfinomabb. Kóstoljátok meg, nem fogjátok megbánni! Jó étvágyat hozzá!

Puszi: Gabi és Réka