Bár ma az új kenyér ünnepe van, és folyékony kenyérnek a sört szokás nevezni, mi mégis arra gondoltunk, hogy ma borozunk egy pillanatra. Minden okunk megvan erre. Amellett, hogy Szent István király napja van, a négynapos hétvége utolsó napja, sajnos lassan úgy tűnik, hogy búcsúzik a nyár lassan. Hűvösebbek a reggelek, ahogy ma is, és ha hihetünk az időjósoknak, ma kicsit borzongva ünnepelhetünk, nézhetünk programokat, vagy este a tűzijátékot. Szerencsére csodás nyári estéken vagyunk túl, hiszen az elmúlt hetekben még a hulló csillagok lesésének csodálatos élménye is megadatott nekünk, volt kánikula, amit szintén imádunk, úgyhogy ez a dolgok rendje, hogy most már közeledünk az ősz felé.
A mai estének azért adjuk meg a módját, akár családi körben, akár barátokkal töltjük. Akár elmegyünk tűzijátékot szemlélni valahová, akár csak otthon a tévé előtt élvezzük. Könnyű falatok, miniszendvicsek vagy egy gyors saláta – és mit szólnátok egy üveg enyhén behűtött borhoz? Vagy akár mindjárt háromhoz? Tavaly megismerkedtünk Csetvei Kriszti móri borásszal, aki bemutatta nekünk Kő, Papír, Olló elnevezésű olaszrizling-trióját, amely a készítési eljárások szerint könnyebb és fajsúlyosabb nedűket takar. Egy kis boriskola sosem jön rosszul, így most az esti borozgatásra való hangolódásképpen nézzük meg együtt Krisztivel folytatott beszélgetésünket!